Biciklista koji je vozio od BiH do Uzbekistana poziva vas na projekciju filma

Radiosarajevo.ba
Biciklista koji je vozio od BiH do Uzbekistana poziva vas na projekciju filma

Dado Delić je mladi Travničanin, zaljubljenik biciklizma, koji namjerava proputovati cijeli svijet. Već je savladao prvu fazu - od Bosne i Hercegovine do Uzbekistana

Sve poštovaoce biciklizma, putovanja i avantura, Dado Delić poziva na projekciju dokumentarnog filma Putovanje biciklom od BiH do Uzbekistana kao prvog dijela velikog projekta The Rolling Drifter – biciklom kroz meridijane i paralele, putovanja biciklom oko svijeta! 

Nakon projekcije filma imat ćete priliku čuti najavu i upoznati se s detaljima nastavka projekta, putovanja biciklom od Tadžikistana do Japana, ali i čuti mnoge neispričane priče o Dadinim prethodnim avanturama! 

Ovo je sjajna prilika da pobjegnete od sumorne svakodnevnice i da s Dadom propedalate kroz tajne, neotkrivene i živopisne svjetove Balkana, Turske, Irana i Centralne Azije. 

Projekcija i razgovor održat će se u sarajevskom art kinu Kriterion, u utorak 15. marta s početkom u 20.00. Ulaz je besplatan. 

O Dadinim putešestvijama, u nekoliko navrata pisali smo i na portalu Radiosarajevo.ba: 

Dado Delić danas kreće na dalek put: Biciklom do Uzbekistana

Dado Delić: Zemlja vjetra i nepregledne pustinje - misliš Turkmenistan?!

Dado Delić: Do sljedeće avanture, neka umre smrt!


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije