BH Eurosong 2010.

Radiosarajevo.ba
BH Eurosong 2010.

Sa konferencije za medije, Foto: radiosarajevo.ba

Predstavljanje pjesme Munja i grom, autora Dine Šarana, sa kojom će Vukašin Brajić nastupiti na izboru za pjesmu Evrovizije u Oslu, održat će se u nedjelju, 14. marta u 21:00h, u okviru BH Eurosong Show-a na programu BHT 1.

Direktor BHT 1, Vladimir Bilić, na konferenciji za medije je naveo da je ovogodišnji show dobro pripremljen i da će biti mnogo novina u odnosu na prijašnje. "Na BH Eurosongu će i ove godine nastupiti gosti iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Poljske i Irske, a kao poseban gost nastupit će prošlogodišnji pobjednik Eurosonga, Aleksandar Ribak sa svojom plesnom skupinom", dodao je.

Ovogodišnji BH Eurosong režirat će Emir Saltagić, a pod njegovim mentorstvom, u režiji će se okušati i Dejan Kukrić, urednik Zabavno-muzičkog programa BHT 1.

Kukrić navodi da "BH Eurosong 2010. nadvladava granice Sivog doma" te da nakon predstavljanja pjesme, 14. marta, slijedi druga faza priprema za Oslo. Od novina, predviđenih za BH Eurosong 2010, Kukrić navodi digitalne robotizirane kamere, sa kojima će se snimati prvi put u historiji Sivog doma.

"O pjesmi ne mogu ništa puno reći, osim da je dobra i da se radi o jednom potpuno novom zvuku", kaže Kukrić i dodaje da je za scenografiju zadužen Vanja Čistopoljski, glavni scenograf BHT 1.

O tome da li će biti urađen spot za pjesmu Munja i grom, Kukrić kaže da će to ovisiti od toga hoće li se pronaći sponzor. Ukoliko ne, koristit će snimke iz showa.

Program BH Eurosonga preuzet će i RTRS te OTV Valentino iz Brčkog, a gledaoci iz cijelog svijeta moći će pratiti program putem live streama na stranici Eurovision.

ado, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije