Benjamin Button u kinu Apolo

Radiosarajevo.ba
Benjamin Button u kinu Apolo

Jedan od najboljih filmova 2008.godine konačno stiže na repertoar sarajevskih kina u distribuciji Blitz film i video a riječ je o epskoj romantičnoj drami „Čudni slučaj Benjamina Buttona“.

Za filmsku ekranizaciju priče čuvenog F. Scotta Fitzgeralda pobrinuo se kultni autor David Fincher, tvorac kritičarskih favorita „Sedam“ i „Klub boraca“ a naslovnu ulogu ponovo je povjerio svom omiljenom glumcu Bradu Pittu. Sa junakom mega hitova „Gospodin i gospođa Smith“ i „Oceanovih 11“ ekran u ovom fantastičnom filmskom ostvarenju sa Oskarom nagrađena australijska glumica Cate Blanchett.

Priča filma je zaista neobična a govori o čovjeku koji se rodi s osamdesetak godina i stari unatrag: o čovjeku koji, kao i svi mi, ne može zaustaviti vrijeme. Na putovanju neobičnom kao što je život svakog čovjeka, od New Orleansa na kraju Prvog svjetskog rata 1918. godine do 21. stoljeća, film pripovijeda veliku priču o ne tako običnom čovjeku, te o ljudima i mjestima koje otkriva na svome putu, ljubavima koje pronalazi i gubi, radostima života i žalosti zbog smrti, i o onome što traje duže od samog vremena.

Čudni slučaj Benjamina Buttona“ jedan je od najnagrađenijih filmova 2008.godine. Nakon 5 nominacija za Zlatne Globuse i sve sile nominacija i nagrada raznih kritičarskih udruženja ovo izuzetno ostvarenje svoj put krunisalo je sa 13 moninacija i tri osvojena Oskara. Film su jednako primili i kritika i publika pa je tako samo na američkim kino blagajnama inkasirao gotovo 130 miliona dolara.

Nakon sjajnog uspjeha i u susjednoj Hrvatskoj gdje ga je pogledalo gotovo 50.000 gledatelja i odličnog početka distribucije u našoj zemlji „Čudni slučaj Benjamina Buttona“ dolazi na redovni repertoar sarajevskog kina Apolo gdje će se prikazivati u terminima od 17:30 i 20:30 od 02. aprila.

Napomenimo i to da na repertoaru kina Meeting Point ovih dana boravi sjajni akcioni triler „96 sati“ u terminima od 20:00 i 22:00, a da će multiplex Palas u Banja luci od 02.aprila na redovnom repertoaru imati porodični spektakl „Srce od tinte“ koji se ovih dana prikazuje u kinu Una u Bihaću.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije