BBI centar otvoren uz vatromet i kulturno-zabavni program

Radiosarajevo.ba
BBI centar otvoren uz vatromet i kulturno-zabavni program

Bogatim kulturno-zabavnim programom te prigodnim govorom predsjednika Islamske razvojne banke (IDB) i Skupštine BBI banke Ahmada Mohammada Alija otvoren je BBI centar.

Gradska uprava Sarajeva i BBI centar su na ovaj način čestitali gradu Sarajevu rođendan, 6. aprila.

Prisutne je pozdravio direktor BBI Leasing & Real Estate Sead Živalj.

"Preko puta nas je spomenik ubijenoj djeci Sarajeva kao podsjetnik za sve nas. Večeras otvaramo ovaj centar i predajemo djeci Sarajeva trg jer ona su ono što nas tjera naprijed“, istakao je Živalj.

U programu koncipiranom u dvije tematske cjeline: Zašto volim ovaj grad i U Centru Sarajeva svijet u malom,
učestvovali su: Kemal Monteno, mnogobrojna djece iz Sarajeva, Sarajevski gudački kvartet, Plesni studio Luca dance, Plesna grupa Tanzelarija, glumac Amar Bukvić te Shadrvan Code. Prikazan je i snimak s akademikom Abdulahom Sidranom koji je, posebno za ovu priliku, napisao pjesmu posvećenu djeci Sarajeva i Sarajevu.

Pjesmu je recitirao glumac Amar Bukvić te na taj način ozvaničio da Trg djece Sarajeva BBI centar poklanja djeci Sarajeva.

Pod redateljskom palicom Amira Bukvića, koji je ujedno i scenarist programa otvaranja, uz bogatu scensku rasvjetu i vatromet, građani Sarajeva, ali i gosti glavnog grada BiH, imali su priliku podsjetiti se na legende Sarajeva: Indexe, Mirzu Delibašića i Davorina Popovića. Na dva velika LED ekrana emitirane su kako njihove slike i snimci tako i snimci stare Sarajke - nekadašnjeg simbola Sarajeva, isječci iz filma Valter brani Sarajevo, kratki dokumentarni film o historiji ovog grada te isječci iz filma Otac na službenom putu.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije