Baletna atrakcija "Orašar" rasprodala i drugi termin u BKC-u Sarajevo!

0
Radiosarajevo.ba
Baletna atrakcija "Orašar" rasprodala i drugi termin u BKC-u Sarajevo!
Foto: Ustupljena fotografija / Baletna predstava 'Orašar'

Najpoznatija i najprodavanija baletna predstava u svijetu - Orašar, u izvedbi ukrajinskih baletnih prvaka rasprodana je i za drugi termin 21. decembra u prostoru Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu.

Čak dvije večeri, 20. i 21. decembra sarajevska će publika uživati u vrhunskom umijeću ukrajinskog baletnog ansambla Ukrainian Classical Ballet, uz vječne skladbe Petra Iljiča Čajkovskog i koreografiju Valerija Petroviča Kovtuna.

Uz to,  jedinstvena scenografska i redateljska rješenja, raskošne dekoracije, impozantni  kostimi i uzbudljive video- projekcije dodatni su razlog ogromne popularnosti ove izvedbe baleta Orašar koja je u rekordnom roku u Sarajevu rasprodana u dva termina.
 
Veličanstvena baletna izvedba bajke koja je postala simbol najveselijeg razdoblja godine, onog novogodišnjeg, uz poruku ljubavi, zajedništva i porodičnih vrijednosti, svakog decembra oduševi sve generacije publike.

Haotične scene u Hrvatskoj: Automobili 'plivaju' cestama, velike poplave i led na ulicama

Haotične scene u Hrvatskoj: Automobili 'plivaju' cestama, velike poplave i led na ulicama

Radnja priče se odvija na samu badnju večer, a ovaj balet odiše čarobnim svijetom mašte prikazujući zasigurno najtopliju božićnu priču u kojoj podjednako uživaju djeca i odrasli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije