Balet Giselle u Narodnom pozorištu

Radiosarajevo.ba
Balet Giselle u Narodnom pozorištu

U petak i subotu, 18. i 19.11. 2011. godine od 19:30 sati na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo, gledatelji imaju priliku prvi put ove sezone pratiti baletnu predstavu "Giselle", kompozitora A. Adama, u režiji i koreografiji Edine Papo.

Ansambl baleta pratit će orkestar Sarajevske filharmonije, uz dirigenticu Anu Zoranu Brajović, gošću iz Beograda.

Brajovićeva je diplomirala klavir na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu, a magistrirala dirigovanje, a postdiplomske studije završila je 1999. godine. U oktobru 1994. godine angažovana je u Operi Narodnog pozorišta u Beogradu na mjesto dirigenta-asistenta, kao najmlađi dirigent, a u sezoni 2000/01 postaje stalni dirigent Opere i Baleta Narodnog pozorišta. Učestvovala je na brojnim koncertima i dirigovala značajan broj predstava. 

Uz baletni ansambl NPS, na sceni će se pojaviti polaznice Baletnog studija NPS i učenici Srednje Baletne škole.

U ovoj baletnoj predstavi ulogu Giselle će donijeti Shoko Nakamura - prvakinja Berlin baleta, koja je nastupala u predstavama širom svijeta, a dobitnica je brojnih priznanja za svoj rad, grofa Alberta plesat će Dmitry Semionov - prvak Berlin baleta, a u predstavi se pojavljuju još i Mihail Mateescu, Dajana Popović, Emi Uehara, Boris Vidaković, Mensud Vatić, Tefeda Abazović, Jasenko Matković, Ekatarina Vereščagina, Belma Čečo-Bakrač i Tamara Ljubičić.

Ulaznice za ovu baletnu predstavu još uvijek možete nabaviti po cijenama od 8, 10 i 15 KM. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije