Aziz Alili, Burhan Šaban i drugi na bajramskom koncertu "U dergjahu mog srca"

Fena
Aziz Alili, Burhan Šaban i drugi na bajramskom koncertu "U dergjahu mog srca"
Foto: AA / Bajramski koncert

Svečanost „U dergjahu mog srca“, centralna bajramska manifestacija, bit će održana 11. augusta u Sarajevu.

Iz Gradske uprave saopćeno je da će, uz prigodan svečani program, biti obilježen jedan od najvećih muslimanskih praznika Kurban-bajram. U programu će učestvovati hafizi: Aziz Alili, Burhan Šaban, Senad Podojak, Armin Muzaferija i Ibrahim Bilčević, hor medžlisa Islamske zajednice, ansambl vokalnih solista Ašik, Lejla Jusić, Lejla Čaušević i mnogi drugi interpretatori duhove muzike.

"Samo okupljeni uz porodicu, prijatelje i komšije činimo dobro našoj zajednici, našoj djeci i budućim generacijama.  U ne tako davnoj historiji, okupljanja porodice i prijatelja za vjerske praznike bila su jedan od segmenata tradicijske kulture obilježavanja Kurban-bajrama, dok nam današnji stil života donosi sve rjeđe susrete s najbližim", navodi se u saopćenju.

Dodaje se da sačuvati tradicijski dio obilježavanja Bajrama znači biti posvećen istinskim vrijednostima.

"Grad Sarajevo i Islamska zajednica pozivaju sve građane i iz drugih gradova Bosne i Hercegovine da nam se pridruže, a ono što posebno raduje jeste činjenica da se Kurban-bajram obilježava 11. augusta, u vrijeme kada mnogo Bosanaca i Hercegovaca nastanjenih širom svijeta dolazi u glavni grad Sarajevo", kaže se u saopćenju iz Gradske uprave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije