Kultna predstava / Audicija ponovo u Sarajevu: BKC ispunjen skoro do posljednjeg mjesta

20. 04. 2018. u 21:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 68

Glumci iz kultne predstave Audicija večeras su ponovo nasmijali sarajevsku publiku u skoro prepunoj dvorani Bosanskog-kulturnog centra (BKC).

Predstava Audicija koja je decenijama nasmijavala brojne gledaoce prvi put je pred sarajevskom publikom igrala u dvorani "Mirza Delibašić" u oktobru prošle godine.

Ovoga puta je dvorana BKC-a bila skoro puna, a svi su požurili da drugi put pogledaju najnovije izdanje studentskog projekta koji je prerastao u kultnu predstavu.

Kultna Audicija je nastala prije 33 godine na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu (ASU), a nakon toga osvojila je srca brojnih gledalaca širom bivše države. Simbolično, kao i prije tri decenije, prije nekoliko mjeseci iz Sarajeva je krenula nova turneja kultne predstave, tokom koje su gledaoci imali priliku uživati u izvedbama popularnih Majka Kjajevića, Bogoljuba Šaulića, Mustafe Sudžuke i drugih.

Predstava u kojoj igraju Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Željko Ninčić, Saša Petrović, Admir Glamočak i Jasmin Geljo je prošle godine prikazana tri noći u Sarajevu, zbog velikog interesirana publike, nakon čega su se glumci uputili i u druge bh. gradove kako bi građanima prikazali novu verziju predstave koja je izmamljivala osmijehe decenijama. Tradicija je nastavljena i u aprilu ove godine.

NEMA KOMENTARA