Arzija Mahmutović više nije direktorica JU Djeca Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Arzija Mahmutović više nije direktorica JU Djeca Sarajeva

Arzija Mahmutović (foto: radiosarajevo.ba)

Upravni odbor Javne ustanove Djeca Sarajeva danas je jednoglasno smijenio dosadašnju direktoricu ove ustanove Arziju Mahmutović, javlja BHT1.

Upravni odbor za novu direktoricu izabrao je Vasviju Jajetović, te su prijedlog za imenovanje u srijedu uputili Vladi KS, prenosi Fena.

Na sastancima Upravnog odbora razmatrane su prijave sedam kandidata za ovu funkciju, od kojih su četiri ispunjavali uslove.

Dosadašnja direktorica Arzija Mahmutović, koja je ovu dužnost obavljala tokom četiri godine, od 18. januara ove godine praktično je u tehničkom mandatu. Razriješena je funkcije na sjednici v.d. Upravnog odbora Javne ustanove Djeca Sarajeva održanoj 8. aprila. Na istoj sjednici, Arzija Mahmutović je imenovana za v.d. direktoricu ustanove, do izbora novog direktora.

Arzija Mahmutović, sada već bivša direktorica, poznata je, između ostalog, i po tome što je djecu sarajevskih vrtića uskratila za Djeda Mraza, po naručenom i iz budžetskih sredstava plaćenom "priznanju za prestiž i kvalitet" španskog časopisa Actualidad  te prikrivanjem bakterije Salmonelle u vrtićima, čije su prisustvo potvrdili i kantonalni inspektori za sanitarne, zdravstvene i farmaceutske poslove iz Sarajeva.

Vezano:
Članovi UO "Djeca Sarajeva" predložili novu direktoricu vrtića

Naša stranka: Kazniti kriminal u JU Djeca Sarajeva
Izglasano nepovjerenje Arziji Mahmutović


radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije