ANKETA: Povratak mladih u BiH

Radiosarajevo.ba
ANKETA: Povratak mladih u BiH


Program zapošljavanja i zadržavanja mladih u BiH (YERP) je u partnerstvu s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH Sektor za iseljeništvo kreirao je online anketu na jezicima naroda BiH, a koja će tokom decembra prikupljati stavove radno sposobnih ljudi u iseljeništvu o mogućnosti povratka na tržište rada u BiH

Online anketa se može ispuniti na: www.surveymonkey.com/bihdiaspora

Poseban fokus se stavlja na mlađu populaciju i za njih je kreirana posebna anketa: www.surveymonkey.com/mladi

Anketa je namijenjena ljudima do 45 godina koji se nalaze u dijaspori i onima koji su se privremeno ili stalno vratili u BiH, a trajat će do 31. decembra.

Istraživanje takve vrste prvi put se radi u BiH, a svrha je saznati više o mogućnostima i preprekama povratka na tržište rada u BiH u svrhu kreiranja priručnika za zainteresirane povratnike.

Rezultati bi trebalo da pomognu mladim ljudima koji se odluče vratiti u BiH da se lakše integrišu na ovo tržište. Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Sektor za iseljeništvo želi koristiti rezultate dobivene kroz anketiranje za kreiranje budućih politika za mlade i dijasporu.

Projekt nazvan "Program zapošljavanja i zadržavanja mladih u BiH" (YERP) u trajanju od tri godine (2010.-2012.) podržan je putem Fonda za dostizanje milenijskih razvojnih ciljeva, a finansiran je od vlade Kraljevine Španije.

Fena, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije