"Anđeli i demoni" u Meeting Pointu

Radiosarajevo.ba
"Anđeli i demoni" u Meeting Pointu

Od 14. maja počinje vrhunac ljetne filmske sezone na repertoaru sarajevskih kina sa svjetskom premijerom trilera Anđeli i demoni.

Na repertoaru sarajevskih kina Meeting Point i Apolo od 14. maja sarajevska publik aimat će priliku gledati ANĐELE I DEMONE, film reditelja Rona Howarda rađen prema prema istoimenom romanu Dan Browna autora proslavljenog DA VINCIJEVOG KODA.

Film se u Meeting Pointu i Apolu počinje prikazivati uporedo sa početkom prikazivanja u ostatku svijeta. Film će igrati u terminima od 18.00 i 20.30 sati.

Anđeli i demoni je Brownov  stariji roman (iz 2000.), koji svojom tematikom i misterioznom simbolikom sadrži sve elemente zahtjevnog krimića koji su i Da Vinčijevom kodu osigurali svjetski uspjeh.

Nakon planetarnog uspjeha filmske adaptacije Da Vinčijevog koda Oskarovski trojac scenarista Akiva Goldsman, reditelj Ron Howard i glavni junak Tom Hanks prihvatio se ekranizacije još jednog bestsellera Dana Browna o avanturama profesora Roberta Langdona čija je radnja ovaj put smještena u Vatikan. Pored veličanstvenog Toma Hanksa koji se već dva puta okitio Zlatnim kipovima za najbolje uloge u Filadelfiji i Forest Gump u tako dugo očekivanom trileru misterije u internacionalnoj ekipi gledamo izraelsku glumicu Ayelet Zurer, proslavljenu u Minhenu Stevena Spielberga, junaka serijala Ratovi zvijezda Škota Ewana McGregora, te sjajne veterane, Nijemca Armina Muellera-Stahla te i Danca Stellana Skarsgarda.

Brown, u Anđelima i demonima, svog junaka Langdona stavlja u sukob sa prastarim tajnim društvom Iluminati za vrijeme njegove napete istrage o najvećem izvoru energije na svijetu. Njemu se u avanturi pridružuje prelijepa lokalna fizičarka čiji je otac, takođe brilijantni fizičar, ubijen u ovoj velikoj zavjeri...

Film Da Vinčijev kod zaradio je 750 miliona dolara u cijelome svijetu, te kritičari i novom filmu rađenom prema djelu Dan Browna već predviđaju veliki uspjeh i bar iste rezultate.


http://www.youtube.com/watch?v=ASVeN-58HKk&feature=fvst

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije