'Ana Rucner i prijatelji' u Bosanskom kulturnom centru

Radiosarajevo.ba
'Ana Rucner i prijatelji' u Bosanskom kulturnom centru

Iako je prvobitno planirano da koncert jedne od najpopularnijih violončelistica u regionu Ane Rucner-Kalember bude održan u Narodnom pozorištu Sarajevo, iz agencije Croatiastudio, koja je organizator i producent koncerta, najavljuju da će popularna Zagrepčanka nastupiti u Bosanskom kulturnom centru (BKC). Gala koncert pod nazivom Ana Rucner i prijatelji zakazan je za 23. august u 21 sat, piše Dnevniavaz.ba.

Atraktivnoj violončelistici na bini će se pridružiti i Sarajevski gudački ansambl sastavljen od dijela gudača Sarajevske filharmonije, te Sarajevska ritam sekcija u sastavu Vlado Podany, Jasmin Fajić, Kenan Glavinić, Davor Maraus, Gordan Krančić, Almir Hukelić, te Mustafa Kurtalić. 

Kao specijalni gosti nastupit će legendarni bh. pjevač Halid Bešlić, Goran Karan, te Lejla Jusić. Koncertom će dirigirati maestro Đelo Jusić, a uz popularne svjetske filmske teme u repertoar su uvrštene i teme iz filmova 'Nafaka', 'Kod amidže Idriza' i 'Otpisani'.

Ulaznice su od danas u prodaji, a mogu se nabaviti na blagajni Bosanskog kulturnog centra po cijeni od 20, 25 i 30 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije