Amira Medunjanin 21. februara u Sava centru

Radiosarajevo.ba
Amira Medunjanin 21. februara u Sava centru

Amira Medunjanin će održati koncert u petak, 21. februara, u Sava centru, gdje beogradsku publiku očekuje "mnogo pozitivne energije, i mnogo lijepih, starih pjesama", javlja Tanjug.

Uz pratnju jazz pijaniste Bojana Zulfikarpašića, kontrabasiste Nenada Vasilića, perkusioniste Amara Češljara i gitariste Boška Jovića, Medunjanin će izvesti repertoar u čijoj osnovi je posljednji album Amulette, izdat prošle godine

Pošto trenutno priprema novi album, Amira najavljuje da će koncert u Beogradu "biti pretpremijera te nove priče".

"Nisam ni sama sigurna u kom pravcu će koncert ići. Kad se sa Bojanom radi, uvijek se desi neka super nova priča. Nijedan koncert nije isti, to je ljepota sviranja sa tom ekipom. Nikad ne znamo gdje će nas zajedno muzika odvesti", rekla je.

Pjevačica iz Sarajeva, koju je londonski list Guardian prozvao "bosanskom Billy Holiday", na dosadašnjih nekoliko albuma ponudila je svoje nadahnuto viđenje pjesama iz Bosne i Hercegovine, Srbije ili Makedonije kao što su Ah šta ćemo ljubav kriti, Kradem ti se u večeri, Kaleš bre Anđo, Mito bekrijo, Marijo Deli Bela Kumrijo, Kafu mi draga ispeci, Zajdi, zajdi, Jano mori, Što te nema...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije