Akcija za pomoć osobama sa intelektualnim poteškoćama

Radiosarajevo.ba
Akcija za pomoć osobama sa intelektualnim poteškoćama

Sa akcije (Foto: radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

U subotu, 19. juna od 11 do 18 sati bit će održana tradicionalna volonterska manifestacija za osobe sa intelektualnim teškoćama, probudiste se! Akcija će biti održana na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra u organizaciji lokalnog servisa saveza Sumero.

„Volonteri lokalnog servisa i organizacije Sumero već od 2004. organizuju tradicionalnu akciju probudite se. Sav prihod od prodaje radova ide za održavanje radionica u gradovima Bosne i Hercegovine. Pozvana su sva djeca da se druže i da se podigne svijest javnosti o stvarnih potrebama i mogućnostima osoba sa intelektualnim poteškoćama“ rekla je Esma Karajbić, asistent na projektima saveza Sumero.


Esma Karajbić (Foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

Na akciji će se prodavati radovi 36 organizacija iz cijele BiH, bit će održano druženje sa poznatim estradnim umjetnicima. Također će se dodjeljivati sredstva za projekat Razvoj radionica u BiH i likovna kolonija Maja i prijatelji.

Sumero je organizacija koja radi na jačanju i umrežavanju organizacija za pomoć osobama sa intelektualnim teškoćama i ostvarenju prava njihovih korisnika. Misiju ostvaruju djelovanjem na iznalaženju najpovoljnijih zakonskih rješenja u svim oblastima, kampanjom javnog zagovaranja, koordinacijom članica, edukacijom, jačanjem volonterskog duha, uticajem na javno mijenje i nastupima na medijima.

denis,radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije