Akcija udomljavanja nezbrinutih životinja

Radiosarajevo.ba
Akcija udomljavanja nezbrinutih životinja
Sa prošle akcije udomljavanja (Foto: Denis Ruvić, radiosarajevo.ba)

Udruženje za sprječavanje okrutnosti nad životinjama SOS Sarajevo će u okviru Svjetske nedjelje životinja, u subotu 9. oktobra, u periodu od 14:00 do 17:00h u Vilsonovom šetalištu kod Zemaljskog muzeja organizirati akciju udomljavanja nezbrinutih pasa i mačaka.

Ovo je još jedan pokušaj da se obnovi običaj udomljavanja koji je do prošle godine SOS Sarajevo dvije i po godine prakticirao u Velikom parku, navodi se u saopćenju.

Ovog puta će, za vrijeme akcije, građanima i životinjama biti na raspolaganju i veterinarski kutak u organizaciji Veterinaske stanice Vetlife, gdje će se moći dobiti određene informacije o brizi za životinje.

"Usvajanje nezbrinutih životinja je čin dobra kojim se spašavaju životi bespomoćnih. Oni građani koji nisu u mogućnosti usvojiti nekog od naših štićenika, mogu im pomoći u preživljavanju, privremenim udomljavanjem, darivanjem hrane, potrebne im opreme ili novca", saopćeno je iz SOS-a.

SOS Sarajevo će ovom prilikom ponuditi građanima i da potpišu Peticiju za zaštitu životinja i Ustavom BiH.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije