Akademija protiv nasilja, zločina i nacionalizma

Radiosarajevo.ba
Akademija protiv nasilja, zločina i nacionalizma
Ilustracija

Treća post-jugoslavenska mirovna akademija održat će se u Međunarodnom Franjevačkom studentskom centru (Zagrebačka 18) 19. jula u 9:30h.

Ovogodišnju Mirovnu akademiju otvorit će organizatori/ce, kao i predavački tim koji čine - Vjekoslav Perica, voditelj kursa Religija i nacionalizam, profesor Univerziteta u Rijeci, Hrvatska; Vlasta Jalušić i Tonči Kuzmanić, voditelj/ca kursa Razumijevanje elemenata kolektivnog nasilja i masovnih zločina i njihovih posljedica (uz slučajeve bivše Jugoslavije i Ruande - u kontekstu afričke regije Velikih jezera), iz Mirovnog Inštituta Ljubljana, Slovenija; i Orli Fridman, voditeljica kursa Memory and its role in Conflict and Conflict Transformation, predavačica na Univerzitetu Singidunum, Beograd i SIT Study Abroad (Balkan).

Post - jugoslavenska mirovna akademija je jedinstveni mirovni edukativni program u regiji, čiji je cilj da doprinese unaprijeđivanju praksi i teorija izgradnje mira u regionu bivše Jugoslavije, kombiniranjem aktivističkog i teorijskog pristupa izgradnji mira. Ove godine, Akademija će imati ukupno 59 učesnika/ca, iz cijele bivše Jugoslavije, kao i Albanije, Irske, Njemačke, Turske i Velike Britanije.

Osnovni preduslovi za učešće bio je iskustvo u radu na izgradnji mira.

Kursevi će kombinirati predavanja i interaktivan način rada kroz grupne diskusije, rad u malim grupama, analizu video i pisanog materijala.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije