3D projekcije i u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
3D projekcije i u Sarajevu
Ilustracija

Multiplex Cinema City za 21.oktobar najavljuje početak digitalnih 3D projekcija.

U najvećoj dvorani (dvorana 1) multiplexa naredne sedmice bit će instaliran najnoviji model digitalnog projektora zasnovanih na tehnologiji Dolby, Christie CP 2220 koji sa svojim performansama i poboljšanjima u odnosu na prijašnje modele predstavlja trenutno najtraženiji digitalni projektor na svijetu, navodi se u saopćenju.

Christie CP 2220 daje projekciju od 22 hiljade lumena sa lampom od 3 KW te sliku projicira u 35.2 triliona boja. Sa platformom CP2000-ZX, Christie 2220 digitalni projektor nudi punu 2K rezoluciju 2048 x 1080 pixela za vrhunske 3D projekcije koja se jednostavnim zahvatom može nadograditi na 4K rezoluciju što čini da neće tehnološki zastariti u narednih 10 godina, saopćeno je.

3D projekcije u multiplexu Cinema City moći će se pratiti uz pomoć trajnih Dolby 3D naočala koje će gledatelji dobijati na ulazu u dvoranu i vraćati osoblju multiplexa nakon završetka projekcije. Naočale će imati i specijalne dječije dodatke tako da se za projekcije mogu prilagoditi i najmlađim gledateljima.

Sve informacije oko 3D projekcija Cinema City kao i program filmskih naslova koji će se prikazivati u narednom periodu u ovoj novoj filmskoj tehnologiji bit će na raspolaganju od 14.oktobra.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije