30 godina Zabranjenog pušenja i slavljenički koncert u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
30 godina Zabranjenog pušenja i slavljenički koncert u Sarajevu
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Krajem 1983. godine skupina klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku II gimnaziju i dijelili istu ulicu, danas već legendarnu 'Ulicu Fuada Midžića', u kvartu Koševo, započela je snimanje svog prvog albuma. Tada niko nije mogao pretpostaviti da će taj album postati jedan od antologijskih albuma kad je riječ o ex-YU sceni. Riječ je, naravno, o albumu 'Das ist Walter' grupe Zabranjeno pušenje. 

Trideset godina kasnije, Zabranjeno pušenje je objavilo svoj deseti studijski album pod nazivom 'Radovi na cesti', a odličan prijem prva dva singla s albuma, pjesama 'Boško i Admira' i 'Ti voliš sapunice' potvrdili su da je Zabranjeno pušenje već 30 godina jedan od nezaobilaznih bendova regionalne scene. Album 'Radovi na cesti' moguće je besplatno dowloadati na službenoj web stranici grupe Zabranjeno-pusenje.com

Povodom 30 godina profesionalne karijere i povodom objavljivanja albuma 'Radovi na cesti 'grupa Zabranjeno pušenje će 28. decembra 2013. u Sarajevu u KSC Mirza Delibašić (Skenderija) održati slavljenički koncert, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Sarajevu, a riječ je o sigurno najvećem koncertu ove grupe u posljednjih 10 godina u Sarajevu.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije