3. izložba bh. strip crtača

Radiosarajevo.ba
3. izložba bh. strip crtača

U skladu s već uspostavljenom tradicijom, Stripopeka Inicijativa vas s ponosom poziva na treću po redu izložbu bh. strip stvaralaštva koja ce se održati od 24. do 30. aprila u prostorijama galerije Collegium Artisticum, Centar Skenderija u Sarajevu.

Izložba će biti otvorena 24. aprila u 20 sati, uz prisustvo mnogih bosansko-hercegovačkih i inostranih autora. Na samoj izložbi će biti predstavljeno 13 bh. autora, i to nekih po prvi put, sa ukupno 50 tabli stripa. Poslije otvaranja, svi posjetioci su pozvani na koktel u prostorijama kluba Collegium Artisticum, gdje će imati priliku bolje upoznati autore i druge goste izložbe.

Pored ceremonije otvaranja, u subotu 25.4. u sklopu XI medunarodnog sajma knjiga i učila u 15:30 sati će biti održana promocija najnovijeg strip ostvarenja iz Bosne i Hercegovine, Amnezije, superjunaka s problemom sa pamćenjem Filipa Andronika. Nadalje, isti dan u 17:00 sati strip scenarista iz Leskovca, Marko Stojanović, i beogradski izdavač System Comics će bh. publici po prvi put predstaviti svoj serijal albuma pod nazivom Vekovnici.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije