Top pet savjeta Dodiku kako će unijeti zastavu, a da ne krši Ustav BiH

Radiosarajevo.ba
Top pet savjeta Dodiku kako će unijeti zastavu, a da ne krši Ustav BiH
Foto: Frontal.ba / Laptop za Dodika

Prethodnih mjesec dana nas svakodnevno iznenađuju, ljute, ali i nasmijavaju vijesti o postavljanju zastave Republike Srpske u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, piše Frontal.ba. 

Piše: Slobodan Blagovčanin/Frontal.ba 

Tri najpoznatija aktera ove drame su svakako Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović. Ova udarna trojka pored svih silnih problema, kojima bi se mogla baviti – prethodni mjesec dana platu su zarađivali postavljajući i uklanjajući zastave, ističe Frontal.

Tako smo iz medija mogli saznati kako izgleda taktika Komšića i Džaferovića o uklanjanju zastave, ali i čuti stav Dodika o čitavoj ovoj situaciji. Kako bismo prekratili njihove bitke oko zastave i omogućili im da nesmetano nastave raditi svoj posao odlučili smo se ponuditi prijedloge gospodinu Miloradu Dodiku kako da obezbjedi prisustvo zastave Republike Srpske u predsjedništvu BiH. Naravno, sve skladno sa Ustavom Bosne i Hercegovine i Zakonom o zastavi, grbu i himni:

1.) Neka kupi od narodnih para lap top od 21 "inch", na kojem naravno neće ništa raditi. Na lap top sa vanjske strane neka stavi naljepnicu u bojama zastave Republike Srpske.

Laptop za Dodika - undefined

Foto: Frontal.ba: Laptop za Dodika

2.) Može kupiti od narodnih para novo odjelo i cipele. Šiveno po njegovoj mjeri svakako, ali u bojama zastave Republike Srpske. Kada se pojavi na sastanku može da se brani svojom slobodom izbora za odjevanje. Ako mu je previše odijelo, onda bar može neka kravata?

Kravata za Dodika - undefined
Foto: Frontal.ba: Kravata za Dodika

3.) Neka se javi da mu naprave maskicu za telefon. A onda neka u dogovoru sa svojom sekretaricom stalno dobija pozive tokom sastanaka, kako bi svi vidjeli zastavu Republike Srpske na njegovom i našem (od narodnih para da kupi) telefonu.

Maska za mobitel za Dodika - undefinedFoto: Frontal.ba: Maska za mobitel za Dodika

4.) Neka namjesti tender kompaniji PepsiCo Zapadni Balkan za prodaju Pepsija u Predsjedništvu. Onda neka izlobira kod njih da u Predsjedništvu se služi personalizovani pepsi u bojama zastave Republike Srpske. Samo mu obrnu boje, šta je frka?!

5.) Neka raspiše tender za kupovinu personalizovanih čarapa za njegovo osoblje i njega u predsjedništvu u bojama zastave Republike Srpske. Onda neka otvore instagram profil i da svaki dan stavljaju "instagram priče" kako sjede prekrštenih nogu, a u fokusu boje zastave Republike Srpske.

Čarape za Dodika - undefinedFoto: Frontal.ba: Čarape za Dodika

EXTRA:

6.) Neka angažuje na „fejsbuku“ profil „Povoljna šminka Istočno Sarajevo“ i dogovori termine šminkanja svaki put prije nego ima važan događaj u Predsjedništvu. Može i ovo od narodnih para, a ideja za šminkanje može biti nešto ovako:

Dodik sa šminkom - undefinedFoto: Frontal.ba: Dodik sa šminkom

Tekst je duhovitog karaktera i nema namjeru da vrijeđa bilo koga. Tekst za namjeru ima da pokaže besmisao dešavanja, kojima svjedočimo prethodnih mjesec dana. Ovom prilikom apelujemo na tročlanu družinu da pronađu zajedničko riješenje i da prestanu da se brukaju sa pojavljivanjima u medijima. Radite svoj posao.

Tekst je objavljen u sklopu projekta Frontal Blog Challenge. Više informacija o Frontal Blog Challenge-u možete pronaći direktno na portalu Frontal, ali i na društvenim mrežama prateći zvanični hashtag projekta #FrontalBlogChallenge.

Projekat se realizuje uz podršku Ambasade SAD u BIH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije