Pokret Dosta! - Otvoreno pismo budućim parlamentarcima

Radiosarajevo.ba
Pokret Dosta! - Otvoreno pismo budućim parlamentarcima


Građanski Pokret Dosta! je u utorak 2. novembra na adrese trinaest političkih partija (SDP, SNSD, SDA, SBB BiH, SDS, HDZ BiH, SBiH, HDZ 1990, HSP, NSRzB, DNZ, PDP, DNS) koje su na proteklim Opštim izborima ostvarile rezultate koji će im omogućiti mandate u Parlamentarnoj skupštini BiH, poslao pismo u kojem se osvrće na (ne)rad prethodnog saziva PS BiH i ostalih državnih i entitetskih institucija.

Također, u pismu je na jasan i direktan način poručeno da nerad vlastodržaca neće prolaziti nekažnjeno, odnosno da će građani i dalje budno pratiti njihove poteze, te se podsjeća na političku sudbinu Semihe Borovac, Samira Silajdžića, Nedžada Brankovića, Stranke za BiH i mnogih drugih koji su zaradili bijes građana/ki.

Prenosimo otvoreno pismo u cijelosti:

Poštovani,
Koristimo ovu priliku da Vama i Vašim stranačkim kolegama čestitamo na ostvarenim izbornim rezultatima. Zahvaljujući ukazanom povjerenju građanki i građana Bosne i Hercegovine, Vaši predstavnici će naredne četiri godine odlučivati u njihovo ime na sjednicama Parlamentarne skupštine BiH o zakonima, budžetima i o svim ostalim demokratskim zavrzlamama i pitanjima koji direktno utiču na živote običnih građana.

Vaše funkcije podrazumijevaju odgovornost, kompetentnost i efikasnost, a to smo u dosadašnjim političkim figurama na najbitnijim političkim pozicijama imali priliku rijetko vidjeti. Nema potrebe previše pisati o nizu neuspjeha i neradu dosadašnjih političara. Nema potrebe za iznošenjem statistika jer je surova realnost i loš standard življenja u ovoj državi golim okom vidljiv.

Zahtijevamo da omogućite građanima tj. vašim biračima da napokon budu dostojanstveni i ravnopravni građani Europe i svijeta. Shvatite da je Vaša predizborna kampanja za Opšte Izbore 2014. već počela! Od Vas očekujemo da napokon pokažete političku i moralnu odgovornost!
Opominjemo Vas da će loši rezultati Vašeg rada ili u drugom slučaju, nastavak nerada i letargičnost u riješavanju akutnih problema građana, u narednom periodu biti kažnjena od strane građana.

Ako u narednom periodu građani ove države ne osjete rezultate Vašeg rada, Vi ćete izgubiti fotelju i mandate kao i mnogi do sada. Građani ostaju, a Vi ste oni koji dolaze i odlaze. Budite sigurni da će se građanska opozicija pobuniti i kazniti Vas svaki put kada je prevarite, slažete ili pokradete.

Nemojte misliti da je naš glas jeftin kao meza u restoranu Zgrade zajedničkih institucija!

Pokažite da znate, možete i želite, a imajte na umu da Vas MI GLEDAMO!

dosta/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije