Pismo čitateljice: 'Mercatorov' parking - ničija odgovornost

Radiosarajevo.ba
Pismo čitateljice: 'Mercatorov' parking - ničija odgovornost

Foto: Mercator.ba


Poštovani,

Šaljem vam ovom pismo u nadi da će te ga objaviti u potpunosti. Željela bih ispričati šta mi se dogodilo u posljednjih mjesec dana dva puta. Redovno kupujem u šoping centru Mercator i naravno parkiram na njihovom parkingu.

Prije mjesec dana sam parkirala kao i inače. Kad sam završila sa kupovinom vidjela sam da mi je neko obio auto i ukrao kasetofon. Kada sam to prijavila na info pultu rekli su mi da to nije njihova nadležnost, da se to mora prijaviti momcima iz osiguranja. Kada sam to prijavila njima oni su rekli da im je žao ali ništa ne mogu da urade.

Prošle sedmice sam opet otišla u Mercator, u standardnu sedmičnu kupovinu i opet sam parkirala na njihovom parkingu. Kada sam se vratila primjetila sam da policajac hoda oko auta koji je parkiran odmah pored mog, a sa njima je bio mladi bračni par sa djetetom. Pitala sam šta je bilo, rekli su da im je obijen auto. Odmah sam se sjetila da su mi prije mjesec dana obilli auto na istom parkingu. Pogledala sam i vidjela da mi je brava obijena ali da nije ništa uzeto, jer nisam ni kupovala kasetofon poslije prvog obijanja. Nekome je očigledno bilo usput da obije auto do auta.

Kao i prvi put otišla sam da prijavim ovu sramotu za jedan ovakav šoping centar. Jedino gdje sam se mogla žaliti, iako sam znala da nemam ništa od toga, bio je info pult. Zbunjena radnica me blijedo gledala dok sam joj ispričala šta se desilo. Jedini njen odgovor je bio da im ja nisam prva koja se žali da im je auto obijen i da to nije u njihovoj nadležnosti!?

Kako neće biti u njihovoj nadležnosti?! Zašto ne poduzmu nešto kada je očigledno da im se ovakve stvari redovno dešavaju?! Ja im svaki mjesec ostavim velike pare a ovako mi se vraća, ispade da samo stvaram još veći trošak jer sada moram popraviti i bravu na vratima a ko zna šta bi se desilo da sam ga zatekla dok je obijao auto, meni ili nekome drugom. Ko bi me zaštitio od mogućeg napada?!

Ovo pismo šaljem Vama, jer mislim da je to jedini način da se na ovo privuče pažnja. Na ovaj način želim da probam zaštiti građane Sarajeva od mogućeg obijanja i njihovog auta na istom parkingu ili mogućeg napada na osobu koja ih zatekne dok to rade. Krajnje je vrijeme da se i Mercator centar koji sigurno ima najveći promet u gradu uvede zaštitu svojih kupaca ili kupci treba da ramisle o tome da prestanu kupoviti u trgvačkom centru koji ne vodi računa o njihovoj minimalnoj zaštiti jer to "nije u njihovoj nadležnosti". Čemu služe rampe na ulazu u ovaj centar i na izlazu ako taj parking ne pripada njima?

Unaprijed hvala, J. M.(ime i prezime poznato redakciji)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije