Ne smijemo zaboraviti: Još jedan decembar bez Mahira

Radiosarajevo.ba
Ne smijemo zaboraviti: Još jedan decembar bez Mahira
Foto: Arhiv / Mahir Rakovac
Dana 14. decembra 2015. godine, Mahir Rakovac, žrtva vršnjačkog nasilja, skočio je s osmog sprata sarajevske stambene zgrade, oduzevši sebi život i tako nestao s lica zemlje za sva vremena.

Ubrzo nakon njega, preminuo je njegov staratelj prof. Dubravko Lovrenović, a Mahirova majka Alisa, od očaja i tuge, izdahnula je s njegovim imenom na usnama, napisala je na svom Facebook profilu novinarka Ika Ferrer Gotić.

Ovu porodicu smo ostavili na cjedilu! Ali, možda i mnoge druge porodice koje ovo isto proživljavaju! Nažalost, naučila sam iz ličnog iskustva kako je kada su vam sva vrata zatvorena.

Napominjem, da do današnjeg dana, NITI JEDNA KONKRETNA mjera od strane Vlade nije poduzeta u sprečavanju i sankcionisanju vršnjačkog nasilja. Kampanjice, majice i mahanje zastavicama ne ubrajamo u konkretne mjere, ako se pitate.

To se zove podizanje svijesti, a ne mjere. Dragi roditelji, mame i tate, danas vaša djeca NISU zaštićena i nisu sigurna. Stanite i razmislite o tome prije nego nastavite svoj dan, završila je Gotić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije