Mladen Jeličić Troko: Jednostavan odgovor na pitanje Šta je to Bosanac

Radiosarajevo.ba
Mladen Jeličić Troko: Jednostavan odgovor na pitanje Šta je to Bosanac

Nekadašnji dječiji voditelj i jedan od najpoznatijih tumača Djeda Mraza u našoj zemlji, Mladen Jeličić Troko, u jednom je intervjuu dao jednostavnu definiciju pojma Bosanac. 

Gostujući na televiziji N1, Troko je govorio o nekadašnjim dječijim emisijama, o generacijama koje su rasle uz kvalitetne i edukativne televizijske programe. 

"Danas imamo kvazi dječije voditelje i malo se radi na pedagogiji. Mnogo je djece odraslo uz mene i zato je danas moja tuga veća kada vidim kakva je situacija. Užasavam se novokomponovanih crtanih filmova, koji su jako loše sihronizovani i puni nasilja", konstatirao je . 

Niko se ne može zakleti u čednost svoje praprabake

Odgovorio na pitanje šta je to "Bosanac".

"Bosanac je ono što je bio i uvijek, malo Bošnjaka ili muslimana, malo Hrvata, malo Srbina, malo ostalih.. To je Bosanac.

Gro ljudi ne može dokazati niti zna svoje porijeklo. Vojske su prolazile u svim smjerovima kroz našu zemlju i niko se ne može zakleti u čednost svoje prapraprabake. Bez ozbiljne genetske analize nikada nećemo dokazati da smo samo jedan narod različitih religijskih usmjerenja. Moj sin može sutra izabrati svoje vjersko opredjeljenje i to je njegovo pravo", rekao je popularni Troko. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije