FB / Marjanović nakon sastanka: Da se naslutiti da je moguć dogovor u Skupštini KS

14. 01. 2020. u 16:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 35

Kanton Sarajevo se nalazi pred blokadom, smatra zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Marjanović.

"Netko će reći da je to nečiji smišljen politički potez a netko će reći da je to zbog nepoštivanja procedura i nepoznavanja zakona. Običnom građaninu to u biti nije niti bitno, no bitno mu je da se stvore uvjeti u kojima će plate dolaziti na vrijeme, u kojima će socijalna davanja biti redovno isplaćivana, u kojima neće doći u pitanje funkcioniranje zdravstvenoga sistema, u kojima neće doći u pitanje realizacija započetih projekata, u kojima neće biti ugrožena njegova osnovna i ljudska prava.

Bližimo se polovini mjeseca januara i sada, ako se nešto ne poduzme, sve ovo nabrojano bi od februara moglo biti ugroženo i Kanton Sarajevo bi se i stvarno mogao naći u blokadi! Onda neće biti bitno ko je u pravu a ko ne, onda će građani mirne duše moći da kažu da se taoci političkih prepucavanja i borbe za vlast. Ipak, šanse da se takvo što izbjegne postoje i mi nemamo pravo da ih ne pokušamo iskoristiti, pa iako ispali i navini i politički nedorasli. Stoga su dva neovisna, samostalna (zovite kako to hoćete) Damira danas inicirala dva odvojena sastanka predstavnicima vodećih stranaka dvije četvorke.

U tim odvojenim sastancima se dalo naslutiti da je dogovor moguć. Shodno tome zakazan je zajednički sastanak koji će se održati prije tog famoznog 16. januara, i na njemu ćemo vidjeti da li je naš današnji optimizam ujedno i opravdan. Nadamo se da će razum i odgovornost za građane biti ti koji će prevagnuti na političkom tasu, te da ćemo ipak tog 16. januara u skupštinskoj sali donijeti odluke koje će spriječiti blokadu glavnog grada. Čini se da nam tako malo treba da se to desi", napisao je Marjanović na svom Facebook profilu.

NEMA KOMENTARA