FB / Marjanović nakon sastanka: Da se naslutiti da je moguć dogovor u Skupštini KS

14. 01. 2020. u 16:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 35

Kanton Sarajevo se nalazi pred blokadom, smatra zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Marjanović.

"Netko će reći da je to nečiji smišljen politički potez a netko će reći da je to zbog nepoštivanja procedura i nepoznavanja zakona. Običnom građaninu to u biti nije niti bitno, no bitno mu je da se stvore uvjeti u kojima će plate dolaziti na vrijeme, u kojima će socijalna davanja biti redovno isplaćivana, u kojima neće doći u pitanje funkcioniranje zdravstvenoga sistema, u kojima neće doći u pitanje realizacija započetih projekata, u kojima neće biti ugrožena njegova osnovna i ljudska prava.

Bližimo se polovini mjeseca januara i sada, ako se nešto ne poduzme, sve ovo nabrojano bi od februara moglo biti ugroženo i Kanton Sarajevo bi se i stvarno mogao naći u blokadi! Onda neće biti bitno ko je u pravu a ko ne, onda će građani mirne duše moći da kažu da se taoci političkih prepucavanja i borbe za vlast. Ipak, šanse da se takvo što izbjegne postoje i mi nemamo pravo da ih ne pokušamo iskoristiti, pa iako ispali i navini i politički nedorasli. Stoga su dva neovisna, samostalna (zovite kako to hoćete) Damira danas inicirala dva odvojena sastanka predstavnicima vodećih stranaka dvije četvorke.

U tim odvojenim sastancima se dalo naslutiti da je dogovor moguć. Shodno tome zakazan je zajednički sastanak koji će se održati prije tog famoznog 16. januara, i na njemu ćemo vidjeti da li je naš današnji optimizam ujedno i opravdan. Nadamo se da će razum i odgovornost za građane biti ti koji će prevagnuti na političkom tasu, te da ćemo ipak tog 16. januara u skupštinskoj sali donijeti odluke koje će spriječiti blokadu glavnog grada. Čini se da nam tako malo treba da se to desi", napisao je Marjanović na svom Facebook profilu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA