Ja mislim / Konaković o sporazumu SDA, HDZ i SNSD-a: Ispravite barem jednom kičmu

06. 08. 2019. u 08:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 377

Lideri SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH postigli su dogovor jučer u Sarajevu u vezi s formiranjem Vijeća Ministara Bosne i Hercegovine te potpisali Principe za formiranje vlasti na nivou Bosne i Hercegovine.

Izetbegović, Dodik i Čović potpisali Principe za formiranje vlasti

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i predsjednik Naroda i pravde je na svojoj Facebook stranici reagovao.

Reakciju prenosimo u cjelosti:

"U sjeni nasilno zaustavljenog puta naše zemlje u NATO prolazi drugi bitan dio sporazuma koji je trojac potpisao.

Čović je u tekstu dobio ono što traži godinama. Poštivanje presuda sudova onako kako ih on tumači, a potpisano je da predstavnici naroda moraju biti “legitimni”.
Po njima su “legitimni” samo oni koji žive u djelovima zemlje u kojim je HDZ vlast.
Ako zaista u primjeni ovog zakukuljenog dokumenta krenu u formiranje vlasti na državnom nivou bez slanja ANP (godišnjeg plana), i Federalne Vlade realizacijom Čovićevih zahtjeva, svi normalni ljudi u našoj zemlji moraju učiniti sve da se ti procesi zaustave.

To je potpuno novi kolosijek kojim bi nasa zemlja putovala.

Pristali smo na stavove NS RS o vojnoj neutralnosti i “saradnji sa NATO-om”, pristajemo na Čovićev koncept “legalnih predstavnika”.

Nema više termina euroatlantske integracije, sad su to samo euro integracije i “saradnja sa NATO-om” koja ne isključuje ni “saradnju sa Rusijom”.

Ako ste zaista u ovom pravcu krenuli i kanite to uraditi, u ime naše djece vam poručujemo nemojte.

Evo vam i Vlada KS, ne idite u ove izdajničke pohode. Uzmite opet ovdje funkcije.

Preživjeće ova zemlja jođ nekoliko godina vaših direktora, tajkuna i tendera, do narednih izbora, manja je šteta od ovog što ste naumili. To se opet nekad može popraviti, ovo što sad radite je nepopravljivo.

Ako nas ostavite bez nade u NATO put i podrške saveznika na istom i ako nam uvedete “legitimne predstavnike” , iseljavanje naše mladosti će se rapidno ubrzati, a već je prebrzo.

To se više nikad neće moći popraviti...

Ispravite barem jednom kičmu", napisao je Konaković.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA