Jasna Diklić: Otvoreno pismo organizatorima koncerta 2 Cellos

Radiosarajevo.ba
Jasna Diklić: Otvoreno pismo organizatorima koncerta 2 Cellos
Vanja Čerimagić / Jasna Diklić

Građanka Sarajeva i poznata bh. glumica Jasna Diklić poslala je na adresu naše redakcije javnu reakciju na organizaciju koncerta 2 Cellos koji se u subotu desio u Sarajevu, u dvorani Zetra.  U nastavku prenosimo tekst u cijelosti: 

Piše: Jasna Diklić

Sinoć sam prisustvovala sa svojom unučadi izuzetnom koncertu 2 Cellos i osjećala se ponosnom jer se koncert dešavao u mom gradu.

Međutim, nešto je, kao uvijek, moralo pokvariti ovaj jedinstven događaj.

Naime, organizatori su smislili samo njima znan način na koji će publika ulaziti u salu Zetra gdje se održavao koncert. Strpali su nas u tor, kao ovce,  čekali smo ograđeni   u jednom redu, a bilo nas je na stotine. Više stojeći, nego hodajući, polako smo se primicali prema jednom jedinom ulazu koji su kontrolisali strogi i opasni zaštitari.

Trajalo je više od sat vremena  dok sam sa svojom izmučenom unučadi, stisnutim bez zraka, ušla u salu.

Da bi sve ovo bilo još nerazumljivije,  tri ulaza u Zetru su bila potpuno neiskorištena.

Znači,  na svaki ulaz, bez ikakvih torova, publika je mogla mirno ući, da su organizatori imali imalo poštovanja prema građanima. 

S tom mučninom u stomaku i osjećanjem poniženosti, Sarajlije su i ovaj put izdržale torturu bahatih organizatora. I nemojte se pravdati, nesposobni!

Jasna Diklić

Stavovi iznešeni u rubrici Ja mislim su stavovi čitalaca i ne nužno stavovi portala Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije