Gordan Petrović: Odgovorite ljudima - ko-kome.ba?

Radiosarajevo.ba
Gordan Petrović: Odgovorite ljudima - ko-kome.ba?
Mirnes Ajanović u emisiji "Odgovorite ljudima" emitiranoj na FTV 15. septembra; screenshot

Piše: Gordan Petrović, Facebook aktivista

Predizborne emisije pokazuju dno na kojem se nalazimo. Nakon dva nastupa gospodina Mirnesa Ajanovića, prvo na BHTu, a zatim i na FTVu u emisiji "Odgovorite ljudima", jedno je sigurno - zaslužio je uputnicu za ljekarski pregled.

Gospodinu Ajanoviću, a sumnjam da nema ko, trebalo bi objasniti osnove javnog nastupa kao i štetu koju nosi cirkusantski pristup. Urednik je, gospodine Ajanoviću, svidjelo se to Vama ili ne, "babo derneka" u emisiji i nije Vaše da kreirate uređivačku politiku. Vaše je da se prilagodite jer je ambijent isti za sve goste.

Prijetiti kako će neko plakati, kako će proklinjati novac... Pustite prazne priče i uozbiljite se, ako je to uopšte moguće. Ukoliko se ne sjećate koliko dugo ste u politici, kalendar u ruke. Toliko ste vremena u igri i toliko dugo ste bez ozbiljnog povjerenja građana. Mozda je vrijeme da odstupite i Vi.

Čitajući komentare vaših simpatizera po forumima i bh. news portalima ne bi me iznenadilo ni neko jeftino etiketiranje kao "glupana koji ne konta". Živimo u slobodnoj zemlji, pa bujrum i njima da kažu svoje.

Što se tiče reakcije gospodina Bojana Bajića... Niste trebali prihvatiti prizemnu igranku serviranu od gore pomenutog gospodina. S druge strane, poređenje s (ne znam ni šta je više) - kojem se trenutno sudi u Haškom tribunalu za ratne zločine u BiH, pa i tvrdnjom da ste gori od - (fakat, ne znam ni šta je više) je uvreda za svakog normalnog.

Dođosmo i do najljepšeg detalja... Voditelj "Silno zelim biti Nova TV", koji je prije pola godine za NovaTV bio u stanju izjaviti da navijači Sarajeva napadaju navijače Širokog, a nisu ni bili tog dana na stadionu, je zaslužio crveni karton s Javnog servisa.

"Federalci", ne znam na kojim drogama ste, ne odgovarajte, priznanje je kažnjivo Zakonom, ali ovom momku definitivno nije mjesto u ovakvim emisijama.

Dozvoliti sinoć viđeni cirkus govori da je ovo novinarsko siroče spremno i na doljevanje ulja na vatru kako bi napumpao gledanost emisija koje vodi.

Molba za FTV, zaslužite status ozbiljnog medija i novac pretplatnika, ili se prodajte Pinku, pa orgijajte do mile volje.

Raja, izadjite na Izbore u što većem broju!

Pozdrav za dobreelaH ljude

(tekst prenesen sa Facebooka uz dozvolu autora)

Vezano:

Predizborno dno dna: Napad M. Ajanovića na B. Bajića (VIDEO)

BHRT uputila prijavu CIK-u zbog neprimjernog ponašanja Mirnesa Ajanovića u studiju (VIDEO)
Mirnes ne odustaje: saopćenje protiv BHT-a
Poštovani gledaoci, došlo je do provale...!

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije