Emina Hodžić Adilović: Stoji Elvir

2
Radiosarajevo.ba
Emina Hodžić Adilović: Stoji Elvir
Foto: Privatni album / Elvir Karalić

Bh. dizajnerica i vlasnica Kaftan studija Emina Hodžić Adilović na Facebook nalogu osvrnula se na humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za zemljotresom pogođene Tursku i Siriju u organizaciji udruženja Pomozi.ba i BHRT-a.

Podsjetimo, BHRT na svim svojim platformama prošle sedmice emitovao trosatni posebni program posvećen prikupljanju pomoći za žrtve razornih zemljotresa koji su početkom februara pogodili Tursku i Siriju.

Emisija pod nazivom 'Teleton' trajala je od 20 do 23 sata, a gledatelji, slušatelji i pratitelji portala i društvenih mreža BHRT-a telefonski su donirali novac za stradale, pozivom na broj 17006.

Argeta već nekoliko godina drži titulu mesne i riblje paštete broj 1 u Evropi

Argeta već nekoliko godina drži titulu mesne i riblje paštete broj 1 u Evropi

U emisiji je učestvovalo gotovo 150 ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine.

Emina Hodžić Adilović na svom Facebook profiluobjavila zanimljiv tekst o Elviru Karaliću, predsjedniku Udruženja Pomozi.ba i prenosimo ga u cijelosti, uz dozvolu autorice:

"Stoji Elvir. Od sinoć iz glave ne mogu izbaciti scenu ulaska svite političara u backstage studija. Nadmen hod, svaki se isprsio kao da nam je država najuređenija u Evropi, kao da cvjeta ekonomija i kao da građani žive tačno tamo gdje su uvijek sanjali da žive zahvaljujući njima. Nadmenost i samodopadnost zaudaraju iz svakog njihovog pokreta, potpuno nesvjesni svog neznanja, nesposobnosti i nezasluženih plata.

Bravo, BiH: Za Siriju i Tursku prikupljeno više od 300.000 KM

Bravo, BiH: Za Siriju i Tursku prikupljeno više od 300.000 KM

Nesvjesni poniženja kojima nas svakodnevno izlažu. Popeglani u odijelima, sjajnih cipela, prljavih obraza, uglavnom bez obraza i osjećaja bilo kakve odgovornosti. Njihovo prisustvo mi izaziva osjećaj tegobe u stomaku jer pogled im je licemjeran, pun samozadovoljstva i nekako suštinski bezosjećajno prazan.

Stoji Elvir, kao kontrast. Čovjek koji je sa svojom organizacijom i timom našao načina da pomogne svakome ko je pokucao na njihova vrata.

Elvir, zahvaljući čijoj organizaciji je izliječeno hiljade bolesnih, koji svakodnevno sa svojim timom pravi obroke za one koji su u potrebi, pomaže svima bez da pita ime, prezime ili koje su vjere. Ne želi da se bilo ko osjeća poniženo, bespomoćno i zato pomaže.

Brojne poznate ličnosti na BHRT-u: Komšić, Bećirović i Bešlić...skupljaju pomoć za Tursku i Siriju

Brojne poznate ličnosti na BHRT-u: Komšić, Bećirović i Bešlić...skupljaju pomoć za Tursku i Siriju

Skroman, stoji sa strane, vidno umoran od rada bez imalo nadmenosti, bilo čim ne skreće pažnju na sebe i svoje prisustvo u prostoriji. Oči njegove osjećaju tugu, bol i nepravde. On zaista želi svima dobro.

Stoji Elvir, gledam sa osjećajem ponosa tog divnog Čovjeka velikog srca, najvećeg u svojoj skromnosti. Stoji Elvir... Kontrast je sjajan", napisala je Emina Hodžić Adilović na Facebooku.

Stoji Elvir. Od sinoć iz glave ne mogu izbaciti scenu ulaska svite političara u backstage studija. Nadmen hod, svaki se...

Posted by Emina Hodzic Adilovic on Friday, March 17, 2023

* * *

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije