Elvisova politička karijera

Radiosarajevo.ba
Elvisova politička karijera

PIše: Elvis J. Kurtovich za radiosarajevo.ba 

Jeste li primijetili da nesrazmjeno velik broj filmova ima zaplet u kome neki pisac ima problema sa inspiracijom.

Izdavača šupljira da je pri kraju svog novog djela, a ovaj zna da laže i petlja i izbjegava da mu isplati avans.

Obavezne su i scene kad dekoncentrisani pisac baca u kantu za smeće poderan papir po kojem se mučio. (u novijim filmovima samo pritisne DELETE na kompjuteru)

Nema puno ljudi sa ovakvim problemima a dosta se ovakvih filmova snima.Zašto? Razlog je jednostavan.

Vježbajući jogu i transcedentalnu meditaciju uspio sam svoje tijelo uvježbati da mogu satima spavati otvorenih očiju. Zašto ne bih ušao u neku skupštinu, parlament - i tamo svoju vještinu naplatio?

Filmovi nastaju na osnovu scenarija koje je napisao neki pisac. Pisac piše o onome što poznaje. A najbolje razumije probleme pisca kojemu se ne piše...
Zato je malo filmova tipa, "No, ja nisam pisac bez inspiracije (što baš i neću uspjet dokazat do kraja teksta), nego član uprave Volkswagena!"

Evo naših zadnjih odluka:

Vogošća: Nastavljamo sklapanje privrednih vozila(kamiončići za smetljare)

Sarajevo: Domaće rukovodstvo ide u penziju, Nijemac postaje šef.

Wolfsburg:Džeku prodajemo bogatim Arapima...

Šta je sa mojom političkom karijerom?

Vježbajući jogu i transcedentalnu meditaciju uspio sam svoje tijelo uvježbati da mogu satima spavati otvorenih očiju. Zašto ne bih ušao u neku skupštinu, parlament - i tamo svoju vještinu naplatio?

Moram prvo vidjeti kako će u politici proći moj imenjak (ime je sudbina!) mladi makedonski političar Elvis Bajram.

Evo šta o Elvisu pišu:

Skoplje – Na nedavnim lokalnim izborima za gradonačelnika opštine Šuto Orizari izabran je Elvis Bajram, mladić u čijoj biografiji piše da od obrazovanja ima samo osam razreda osnovne škole.

Gradonačelnik najvećeg urbanog naselja Roma u Evropije sin poznatog makedonskog biznismena i narodnog poslanika Amdi Bajrama i svoje konkurente za prvog čoveka slavne Šutke do nogu je potukao i u bukvalnom smislu.

ili:

Prvi čovek lokalne samouprave u najvećem naselju Roma na Balkanu, Elvis Bajram posle susreta sa američkim ambasadorom obećao da će se ove godine upisati u gimnaziju. Šta su gradonačelnik Šutke i njegov otac Amdi rekli američkom ambasadoru nije obelodanjeno, ali je procurela vest da su se pohvalili da je Elvis čvrsto rešio da se doškoluje, odnosno da će se već ove jeseni upisati u neku od skopskih gimnazija.


Njegov otac Amdi Bajram

najnovije:

Docna popladnevo Šutka beše podelena na dva dela, od edna strana pazardziite od drugata privrzanicite na partijata na Amdi Bajram, tatkoto na gradonačalnikot na Šutka. Se mavaa so kamenja, tenzijata rastese se dodeka ne dojde policijata, no obidot na novinarite da vlezat vo sedisteto na Sojuzot na Romite kade Elvis Bajram go čuvaa so živ štit bese sprečen.
.....

Zašto je želja za prosperitetom svoje siromašne zajednice mog mladog imenjaka uvela u politiku?

Zašto mora da se tuče sa vlasnicima ilegalnih štandova i bori za pravnu državu tako da često završi u policiji? Zašto ga američki ambasador tjera da upiše srednju školu?

Zar mu nije dovoljno bilo da gleda svog oca kako se teško bori za istinu?

Elvise, navijam za tebe!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije