Elvis J. Kurtovich: Ivo, prijatelj Nat King Cola

Radiosarajevo.ba
Elvis J. Kurtovich: Ivo, prijatelj Nat King Cola


Piše: Elvis J. Kurtovich za radiosarajevo.ba

Iz predhodne epizode:
Na Divljem Zapadu pojavio se novi opaki kolumnista. Svoju tipkovnicu i miša drži prokleto nisko, a jaše na talasima Radio Sarajeva... U svom prvom pistoljerskom zadatku zli kolumnista Elvis zauzeo je stav o novom filmu Angeline Jolie, mada film nije gledao... Kad su ga podsjetili da to nije u redu - on je zaključio da ni Angelina nije još pogledala film... Zatim vas je podsjetio na komercijalizaciju interneta i princip da se kvalitet neke stranice ocjenjuje brojem posjeta. (Po tom principu npr.Ekrem je bolji pjevač od Pavarottija) Da bi njegova kolumna opstala, neophodno je da stranica ima što više klikova i kolumnista vam je postavio nacrtani prostor gdje treba da kliknete što više puta i pomognete mu. Ispod prostora napisao je Klikćite, sadaka vas spasla!

Ako se dobro sjećam (a ne sjećam se nego sam ponovno pogledao svoju prvu kolumnu - još jedan klik za mene!) zatim sam se osvrnuo na svoju prvu internet avanturu iz 2000 godine.

Taman sam se te tlake oslobodio - kad novi poziv!

Mlada urednica jednog ženskog lista ponudila mi je da pišem kolumnu za njihove čitateljke!

Mnogi u redakciji bili su skeptični prema toj ideji.

Najstariji i najiskusniji, glavni urednik rekao je: " Nije to za naše čitateljke...Pa mogli onda zvat i Ivana Lovrenovića ili Muhameda Filipovića" (koji kompliment...a još ništa nisam bio napisao).

Radeći za ovaj ženski list vremenom sam primijetio da se isti najviše čita po frizerajima. Stoga sam se okrenuo laganijim sadržajima,znajući da mojim čitateljkima nije lako ispod vrele haube...

Morao sam da poštujem pravilo ,,ne preko 20 redova teksta'' što je suprotno mojoj koncepciji "šta je bilo u predhodnoj epizodi, šta će bit u idućih 100 nastavaka"...konceptu koji je čitateljkama blizak iz rubrika "Svijet sapunica".

Ako bih prekršio pravilo, izbacili bi mi zadnje redove, gdje je obično tema, ideja i (Pitagorin) poučak a nekad bi u naslovu kolumne izofirali ko je ubica na kraju...

Kad su me i tu najurili počeo sam da pišem iz ljubavi. Umjesto da na svoj blog stavljam slike s godišnjeg odmora, slike beba, mačketina i džukela kojima se morate diviti ako ste prijatelj blogera... krenuo sam da pišem i montiram kratke filmiće o Ivi Robiću...

Pošto je ovaj vikend na Radio Sarajevu u znaku Nat King Cola predlažem vam da pogledate ovaj post:

http://elvisaga.blogspot.com/2008/05/milt-gablersaradnik-bert-kaempferta.html

i

http://elvisaga.blogspot.com/2008/08/jake-scene-u-filmu-o-ivi-robiu.html



Prethodna epizoda:
Elvis J. Kurtovich o Angelini Jolie

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije