Dragan Stevanović: Bošnjacima prijeti geto, ali SDA to ne interesuje

11
Radiosarajevo.ba
Dragan Stevanović: Bošnjacima prijeti geto, ali SDA to ne interesuje
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Gradsko vijeće Grada Sarajeva

Poznati sarajevski doktor Dragan Stevanić, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, oglasio se na svom Facebook profilu o izboru Bogića Bogićevića za gradonačelnika, političkim partijama.

Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti:

"Građani Grada Sarajeva su izgubili priliku da u politici dobiju čovjeka sa ljudskim likom kojem političko djelovanje nije cilj nego sredstvo u funkciji "malih-velikih"ljudi.

SDA je izvojevala Pirivu pobjedu,pokazala je trojci da je ranjiva,ali je na svijetlo dana iznijela svu prljavštinu svoje nazovi politike.To je politika ljigave trgovine uz obaranje pogleda kada priča sa vama. Lažu, kradu, petljaju,
trguju, prijete i uvijek nađu "demokratske"ručice za prljavi posao.

Skaka, kako je prvi put došao na mjesto "gradonačelnika" tako će i otići na prljav način, tek slijedi istraga o finansiskim dometima njegovog mandata, politički, moralni, ljudski je 0.

Hadžibajrić je zadovoljio svoju sujetu, osvetio se Dini ali je pokazao da njegov domet dalje od Baščaršija nije moguć. Trgovaće i dalje a dalje od toga, nema dalje.

Srdići, Dodik, Biber, Jurić i slični i dalje će biti u "politici" po njihovoj mjeri, mjera im je 300,400 glasova naivnih ili kupljenih i ucjenjivanje Grada po principu ko da više.

Trojka, možete vi mnogo bolje, ako se slomite neće vas slomiti prljava SDA i oni Srdići, slomiće vas vaša sujeta i želja da odmah zadovoljiti svakog člana. Bolje je da vas je manje, ali iskrenih.

SDP ovako ne ide dalje i to je svima jasno sem Predsjedništvu i Glavnom odboru u kojem je vrlo malo borbenih, hrabrih, beskompromisnih koji ne kalkulišu. Ima mnogo boljih u našim redovima ali očito nisu na pravom mjestu.

Moj drug Bogi nije pomogao građanima sem što im je, nadam se, otvorio oči sa kojom bagrom se treba hvatati u kolo koje on ne zna i ne može igrati.
JA, svoj dio posla sam uradio, na način kako jedino znam, javno i bez straha, na uštrb ličnog komoditeta.

Izgubili su građani Sarajeva, svi, prije svega Bošnjaci jer je "njihova državotvorna partija" poslala jasnu poruku da je za nju koncept koji zagovara SNSD i HDZ vrlo prihvatljiv, ne zbog Bošnjaka, nego zbog šićara, Bošnjacima prijeti geto u vlastitoj zemlji ali ovu garnituru političara SDA to ne interesuje, bitno je samo gdje sam ja tu.

ŠTA DALJE?

Zavisi od svih aktera, jesu li išta naučili i hoće li promijeniti svoj način djelovanja iz tog nauka.

Hvala ti Bogi što si bar nekima otvorio oči", napisao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije