Dragan Bursać: Stanivuković je mjera ove preumljene Banjaluke!

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Stanivuković je mjera ove preumljene Banjaluke!
Foto: PrtScr / Radiosarajevo.ba / Dragan Bursać o novom "ludilu" Draška Stanivukovića

Draško Stanivuković, neobrazovani, supismeni, primitivni đilkoš, četnikoljubac jeste mjerna jedinica ove preumljene i presrbljene Banjaluke, koja živi svoje srednjovjekovlje daleko od realnosti savremenog svijeta.

Piše: Dragan Bursać, za portal Radiosarajevo.ba

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

Majke Srebrenice vratile se iz New Yorka u Sarajevo: "Mi znamo šta su radili i kakvo su zlo učinili"

Majke Srebrenice vratile se iz New Yorka u Sarajevo: "Mi znamo šta su radili i kakvo su zlo učinili"

"Direktorice, je li ovo Albanija ili RS? RS. E, onda će pisati Kosovo i Metohija. Majstori, idete gore, ja ću se popeti na skelu, pisaće i nijedno Ministarstvo ni niko ne može to otkloniti…"

Ovo ne izgovara nekakva zvijezda rijalitija, mada može on to biti. Ovo ne izgovara neki supismeni pajac, mada jeste on to suštinski. Ovo ne kazuje neki primitivni mladić, a i to jeste.

Da, riječ je o Drašku Stanivukoviću, nekad lažnoj nadi BiH građanista, a suštinski neočetniku u uniseks koži koji bi da u TikTok akciji mijenja ime osnovne škole u Banjaluci.

Draško Stanivuković i novi "spektakl": 'Direktorice, je li ovo Albanija ili RS? Idem na skelu...'

Draško Stanivuković i novi "spektakl": 'Direktorice, je li ovo Albanija ili RS? Idem na skelu...'

No, kad Draško, mladi četnik, kaže da je Kosovo najvažnije, dobija još suludiji odgovor direktorice škole:

Naime, direktorica OŠ "Vuk Karadžić" Tatjana Vilendečić na Stanivukovićeve riječi o Kosovu, rekla je da "bez Vuka Karadžića nema ni srpstva ni ćirilice ni ničega, a Stanivuković joj je odgovorio da bez Kosova nema ničega".

Ovo je kao takmičenje glupog i glupljeg. Draga direktorice, niti Vuk Karadžić ima neke veze sa osnivanjem i organizacijom ćiriličnog tipika, niti sa začetkom srBstva, šta god to bilo, a ponajmanje sa Kosovom. I da, Kosovo nema nikakve veze sa jednim bosanskohercegovačkim entitetom.

Dakle, direktorice i gradonačelniče, riječ je o osnovnoj školi u Banjaluci, ne na Kosovu, a još manje na Metohiji, riječ je o školi koja nosi ime Vuka Karadžića, a koji nema veze sa "osnivanjem ćirilice".

I dvije su nezgode sa zdravom pameću u ovom takmičenju za budalaštinu godine:

❗️Бране да на школи пише КОСОВО И МЕТОХИЈА, ово је реакција директорице!

❗️Бране да на школи пише КОСОВО И МЕТОХИЈА, ово је реакција директорице! Упркос противљењу поставио сам симболично прво слово - у срцу Републике Српске писаће КОСОВО И МЕТОХИЈА! Само слога биће пораз врагу!

Posted by Драшко Станивуковић - Draško Stanivuković on Thursday, August 31, 2023

Prva je što su ove dvije osobe na čelu škole i još luđe, na čelu grada od 170 hiljada ljudi.

A druga nezgodacija je još gora, Draško Stanivuković, neobrazovani, supismeni, primitivni đilkoš, četnikoljubac JESTE mjerna jedinica ove preumljene i presrbljene Banjaluke, koja živi svoje srednjovjekovlje daleko od realnosti savremenog svijeta, dok mašta da postane ruska gubernija.

Dakle, budimo posve jasni, nije Draško nekakav izuzetak, nego upravo legitimni i identitetski reprezent grada koji je postao protočetnička kasabica u submisivnom položaju u odnosu na Srbiju i nekako izmaštano srpsko Kosovo i još srpskiju Metohiju.

Suštinski i u realnosti, Kosovo je nezavisna, samostalna, međunarodno priznata država-regionalni lider u borbi protiv korupcije, zemlja koja na čelu sa Aljbinom Kurtijem hita ka evroaltlantskim integracijama. Banjaluka je za to vrijeme srpsko-ruska prčvarnica u poricanju, koja ne zna da je u Bosni i Hercegovini, a Vuk Karadžić nema nikakvr veze s začetkom ćirilice, dok je Draško potpuna dileja, a Banjalučani imaju gradonačelnika tačno onakvog kakvog zaslužuju.

I recite da nije mjera!

Sve je tačno onako kako jeste, kako izgleda i kako mora biti.

I dok gledamo kako se indijska sonda spušta na Mjesec, dok očekujemo univerzalnu vakcinu protiv raka, dok djeca diljem svijeta učestvuju u razvoju vještačke inteligencije, dok njihovi roditelji vode bitke za obnovljive izvore energije, u Banjaluci, srpskoj palanci, pročetnički gradonačelnik Stanivuković prvi dan školske godine đacima želi dobrodošlicu uz konstataciju, Svaka čast Vuku, ali Kosovo je zavjet.

Kažem vam ja, svako ima ono što zaslužuje u uncu, u gram!

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije