Dragan Bursać: Srbiji nema spasa!

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Srbiji nema spasa!
Foto: Privatni album / Dragan Bursać

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

Pa kome to pripada Srbija danas? Onim koji bi opet klali Bošnjake, samo ovaj put na Sandžaku, onim koji zazivaju novi genocid u Bosni,  onim koji od Vojvodine napraviše Republiku Srpsku, pa prijete svakom normalnom ljudskom biću. Eto, njihova je Srbija i nema joj ovakvoj spasa!

Ovo je pred vama neka duga Srbija. Ili bolje reći prva i jedina.

Denis Bećirović: Ne postoji nijedan razlog da bilo koja zemlja ne podrži rezoluciju o genocidu

Denis Bećirović: Ne postoji nijedan razlog da bilo koja zemlja ne podrži rezoluciju o genocidu

Piše: Dragan Bursać za Radiosarajevo.ba

Opisao ju je ratni zločinac Kapetan Dragan, koji žari i pali po tom medijskom nebu. On zapjenjeno na jednom TV gostovanju kaže ovako:

“Ovo je moja policija, moja obavještajna služba, moja vojska, moja Skupština, moja Srbija kojoj se nakon 30 godina ponosim!“.

I da vam kažem nešto - u pravu je nečovjek! Ovo jeste njegova Srbija, sa svim polugama vlasti. Srbija gnjida, nikogovića, zločinaca, eugeničara. Srbija kojekakvog rijaliti ološa. Srbija nad čijim se nebom vije crni barjak zločinački.

Srbija čiju kvazinauku njeguje moto Biljane Zločinke Plavšić, kako su Bošnjaci tek “srpski genetski otpad”!

Ne vjerujete? Pogledajte pune tribine navijača Crvene Zvezde na rukometnoj utakmici protiv Novog Pazara. Pa onda pročitajte njihovu, finoobraznu i megalomansku poruku na kojoj uz klicanje zločincu Ratku Mladiću Stoji i ovo:

“Zemljom ovom ime tvoje vječno će se oriti, protiv poturica roda svoga uvijek ćemo se boriti".

E vidite, ova poruka je srž zla! Ovo je hiperrasistička teorija, po kojoj su Bošnjaci zapravo nekakva genetska “greška Srba“, a koju samo istrijebljene može ispraviti. Ovo je polazišna tačka za genocid!

Znamo da je genocid nastao direktno iz ovakvih misli. I ideja. Isto tako znamo, vidimo i čujemo da su ovakve ideje glasnije nego ikad u tom srpskom svetu!

Onda vidimo kako su slova lijepo napravljena, raspoređena i podijeljena ljudima, unesena u dvoranu, vidimo kako je skandrianje organizovano. Ne, ovo nisu pojedinci, ovo nisu “razularene grupice huligana“. Ovo je Srbija danas.

I ima ta Srbija heroje oko sebe. Žive, zdrave, a bogami i slobodne!

Jer, Biljana Plavšić je, eto živa, zdrava i na slobodi, sve jednako kao i Kapetan Dragan, Vojislav Šešelj, Vladimir Lazarević, Novak Đukić i svi ostali silni. Možda o njima ne bi trebalo govoriti, ali kako ne pričati kad ne silaze s medijskog Olimpa srpskog sveta. To su njihovi heroji!

Pa je onda sadističko skandiranje rukometašima Novog Pazara, koje je na korak od prizivanja genocida samo pusta posljedica, nikako uzrok. Uzrok je na Dedinju, u salonima po kojim hodi Vučić predmnijevajući da je Tito. U tom buncanju organizovao je tako Samit Pokreta nesvrstanih - s Rusijom kao promatračem za još jedan uspješan apsurd. I to je bilo pucanje po zdravom razumu idiotske čete srpskog sveta. Jer promatrači Vučić i Rus Lavrov sa pripercima Dodikom i Dačićem imaju veze sa nesvrstanim koliko i oni državni službenici sa genocidnim parolama na utakmici Zvezde i Novog Pazara sa pacifizmom.

A lijepo je to sve pribilježio novosadski urednik Robert Čoban, koji na svom FB zidu kaže:

“Sjajna slika u danu kada u Beograd dolazi preko 100 delegacija Nesvrstanih zemalja od kojih su većina muslimanske veroispovesti. "Navijači" diluju drogu, prebijaju i otimaju devojke, pale automobile svedoka, prete ljudima na nacionalnoj osnovi... Dan ranije bagra iz "Narodnih straža" poziva na linč Somboraca koji pomažu migrantima. Nemoj posle da se čudite kad dođu po vas.
Tomorrow belongs to me?

Sadašnjost, a pogotvo sutra i sutrašnjost, moj Roberte, pripadaju isključivo njima u Srbiji:

- Onim koji s Kapetanom Draganom prikupljaju potpise za oslobođenje Zvezdana Jovanovića, Đinđićevog ubice iz zatvora

- Onim koji im to dopuštaju

- Onim koji bi opet klali Bošnjake, samo ovaj put na Sandžaku

- Onim koji se na genocidu natopljenoj Bosni, sprdaju s tim genocidom

- Onim koji od Vojvodine napraviše Republiku Srpsku, bez bačenog jogurta, pa prijete svakom nečetničkom ljudskom biću

- Onim koji izvedoše religijsku kontrarevoluciju u Crnoj Gori,pa desantom, na silu ustoličuju episkopa i osvajaju slobodarsko Cetinje

- Onim koji lažu o srpskoj ugroženosti po regionu, dok pričaju o srpskom svetu s kartom velike Srbije pod jastukom

- Onim koji broje krvna zrnca i propisuju ko je za odstrel, a ko za prevaspitavanje

-Onim koji su napravili udžbenike po kojima je Draža sa četnicima heroja, jednako kao Mladić i Karadžić

Eto, njihova je Srbija i njihov je srpski svet!

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije