Dragan Bursać: Sanjine huke i naše muke!

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Sanjine huke i naše muke!
Foto: Facebook / Sanja Vlaisavljević

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

"Ne možete staviti na mjesto ministrice kulture i sporta Federacije HDZ-ovu juriškinju Vlaisavljević, koja kaže da je Sarajevo protjeralo Deda Mraza i svinjetinu, osim ako ste ili potpuni politički idiot ili, što je gore, ako vrlo dobro znate šta radite, a radite predano na uništavanju države Bosne i Hercegovine."

Piše: Dragan Bursać, za portal Radiosarajevo.ba 

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Vijest da je notorna Sanja Vlaisavljević predložena ispred HDZ-a za federalnu ministricu kulture i sporta obišla je lokalni bh. internet brzinom munje. Kakvo je političko i ljudsko naslijeđe Sanje Vlaisavljević, najbolje svjedoči činjenica da se naprečac odriču čitave Osmorke, odnosno Trojke i njihovi najvatreniji jastrebovi, ako bi Sanja "prošla". 

Putevima SDA

Ali, prije čitanja samog teksta, treba da znate za koga ovaj tekst nije. Pa kolumna nije pisana za SDA i DF ekipu koja se danas licemjerno žali na nominaciju Sanje Vlaisavljević, one iste Sanje koja je bila savjetnica ministra na državnom nivou u njihovom mandatu. Dakle, ne može biti, gospodo iz SDA i DF-a da vam Sanja Vlaisavljević odjednom ne odgovara, a da je sve vrijeme vaše vlasti bila najpodesnija kao savjetnica ministra. Jednostavno ne ide! 

To prvo, a sad drugo i mnogo važnije: 

Osmorka ili Trojka se svojski trudi da nadmaši koaliciju SDA i DF makar kad je u pitanju negativna kadrovska selekcija ministarskog ljudstva. Pa će tako, baš kopirajući SDA, ovi navodni reformatori, od svih ljudi koji bi mogli da rukovode kulturom i sportom, kao žilama kucavicama i korom ove zemlje, na čelnu poziciju postaviti osobu poznatu po skandalima i bizarnim, ksenofobnim i rasističkim izjavama. 

Na korak smo do nove Vlade Federacije: Pročitajte imena svih kandidata za ministarske pozicije

Na korak smo do nove Vlade Federacije: Pročitajte imena svih kandidata za ministarske pozicije

Nije sve do Sanje, malo je i do tzv. ljevice 

I zato se sa pravom pozorišni reditelj Dino Mustafić pita u svom tvitu: 

"Nevjerovatno je da ministarstvo kulture FBiH ne zanima ljevičarske stranke. Nakon decenije agonije nekompetentna ministrice HDZ-a slijedi nastavak. Centralno mjesto u konstituciji jedne lijeve stranke treba biti pitanje kulture, nauke i obrazovanja."

Odgovorio sam mu promptno pitanjem, a koje to ljevičarske stranke? To što neko u nazivu ima prefiks socijalista ili socijaldemokrata, ne znači ništa. A, građanske partije u Sarajevu, ako aminuju Sanju Vlaisavljević u ministarsko zvanje, ljevičarske su taman koliko i Dodikovi socijaldemokrati. Ili jednostavnije kazano, prisustvovaćemo konačnom ukopu umiruće ljevice na nivou države.  

Hoću vam reći, ne možete staviti na mjesto prve osobe svijeta kulture i sporta Federacije HDZ-ovu juriškinju osim ako ste ili potpuni politički idiot ili, što je gore, ako vrlo dobro znate šta radite, a radite predano na uništavanju države Bosne i Hercegovine. 

Dragan Bursać
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Dragan Bursać

Djeda Mraz, svinjetina i ostale Sanjine bajke 

"Dakle ne postoji multietnički grad Sarajevo. Imate svinjetinu koja je protjerana iz Sarajeva, imate Djeda Mraza koji je protjeran, a sada imate i svjetlosnu rasvjetu… imate sve što je odraz multikulture, a da je protjerano iz Sarajeva", reći će sramno onomad Sanja Vlaisavljević. 

I ovdje je najmanji problem što je baš takva lažljiva i ksenofobna Sanja Vlaisavljević lupetala na Dodikovom RTRS-u kako je svinjetina sa Djedom Mrazom protjerana iz Sarajeva

Mnogo veći problem je način na koji će doći na mjesto prve osobe Kulture i sporta. A doći će kloniranim radom Osmorke ili Trojke, koji svoje uzore vide u napljuvavanoj SDA, pa biraju iste ili slične ljude za svoje partnere, kao što je to činila i SDA. Pa ću ovdje parafrazirati akademika Avdu Sidrana, koji onomad reče da su od SDA sto putra gori samo oni koji rade isto što i SDA. 

A to ovdje in vivo gledamo u realnom vremenu. 

HDZ predložio kandidate za nove ministre u Vladi FBiH

HDZ predložio kandidate za nove ministre u Vladi FBiH

O "povlaštenim" Čovićevim logorašima

Nego, sjećaju li se i logoraši, kad je onomad Sanja Vlaisavljević izvukla suludi zaključak kako je bolje biti logoraš na prinudnom radu kod Dragana Čovića u Sokolu, nego biti tek "obični logoraš"?

Kada je na njen post jedna od korisnica društvene mreže Facebook primijetila kako u Čovićevoj biografiji koju je Vlaisavljević predstavila nedostaje detalj da je predsjednik HDZ-a "tokom rata kao direktor preduzeća Soko prinudno tjerao na rad muslimane Mostara iz logora Heliodrom".

Dragan Čović
Foto: Fena : Dragan Čović

Čovićeva stručnjakinja za komunikacije i buduća (vjerovatno) ministrica je kazala onomad kao iz puške:

"Bolje nego da ih je tjerao u Heliodrom." 

Pa se pitam onako ljudski, a što je mnogo širi i dublji kontekst od ministarskog resora sporta i kulture, da li je u redu, da li je moralno i da li je odgovorno za potomstvo naše da ovakva jedna osoba bude na čelu i seoske zadruge, a kamo li jednog federalnog Ministarstva? Ili da obrnem stvar, ako jeste u redu i ako jeste normalno da Sanju Vlaisavljević oslovljavamo sa "ministrice", onda neka se oni iz NIP-a, Naše Stranke, SDP-a i ostalih počešu po glavi i neka se zapitaju ako obraza imaju, a što li prevarismo naše glasače. 

A glasači će, sa druge strane, ako imaju imalo pameti znati šta da čine u narednim izbornim ciklusima. Samo je pitanje u kom će kapacitetu biti države BiH, pa da glasači glasaju po svom moralnom načelu, a ne po datom nacionalističkom obrascu. 

Hoće li se nas naše potomstvo stidjeti? 

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije