Stavovi / Dragan Bursać: Republika Srpska Crna Gora

21. 02. 2020. u 22:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 73

I danas svakom onom ko urinira grafitno ili ideološki preko Crne Gore sprejom ili oratorskim kanonadama i ko se bori za srBsku Crnu Goru, treba reći, ovo nije srBska no je građanska Crna Gora, budalo!

Za Antenu M piše: Dragan Bursać

A što da ne?

Nekako slično je zavapila kćerka ratnog zločinca Radovana Karadžića, Sonja Karadžić-Jovičević, doduše drugim povodom, kada je ovoh dana rekla zašto se Istočno Sarajevo ne bi zvalo "Sarajevo Republike Srpske"? U ovoj rečenici ja valjda sadržana sva semantika, ali bogme i ideologija srpske "duhovne" i političke misli u zadnja dva vijeka namjanje.

Nije Srbija, no pošta budalo

Gdje su Srbi, to ne samo da je ekskluzivno srpksa zemlja, to ne samo da su ekskluzivne srpske svetinje, nego ima da bude i da se zove "srpsko", ovo ili ono. Naravski, sama nam u pamet dolazi ona grafit-zajebancija na sarajeskoj pošti uoči rata, kada je srBski naci-mladac napisao - ovo je Srbija, a dobri Sarajlija mu kontragrafitom odgovorio, ovo je pošta budalo!

Jednako tako i danas svakom onom ko urinira grafitno ili ideološki preko Crne Gore sprejom ili skribomanskim ili oratorskim kanonadama i ko se bori za srBsku Crnu Goru, treba reći, ovo nije srBska no je građanska Crna Gora, budalo!

A budala, preciznije, da se niko ne uvrijedi, političkih idiota ima na tone.

Idiotluk na kub

Evo, friške banjalučke verzije srbovanja ili poziva na srbovanje po Crnoj Gori:

"Samo Banja Luka ćuti i sjedi. Zar braća ne zaslužuju našu podršku? Zar najzapadnija srpska prestonica ima pravo da bude pasivni posmatrač"

Najjednostavniji je zaključiti kako je ovo napisao kakav Dodikov jastreb ili Milorad Dodik lično, ne bi li po sistemu-muko moja prijeđi na drugoga, skrenuo temu sa katastrofale ekonomske i političke situacije u kojoj se utapa Republika Srpska. Ali nije.

Ovo što ste pročitali navedeno je u otvorenom pismu opozicionog zastupnika u Narodnoj Skupštini RS Draška Stanivukovića, koje je uputio vladiki banjalučkom Jefremu povodom dešavanja u Crnoj Gori nakon što je donesen Zakon o slobodi vjeroispovjesti.

To opozicionar, samo jedan u nizu pristaje biti Dodikovim korisnim idiotom u pokušaju destabilizacije Crne Gore. A taj Stanivuković, ljubitelj lika i djela četničkog, krvi se sa prvompomenutom Sonjom Karadžić, oko toga ko više, jače i bolje atakuje na Crnu Goru. Za skupštinskom govornicom histerični mladac Stanivuković veli kako je napad litijama na Crnu Goru, baš njegov patent i kako je njegov (PDP) krunski udarni tim za rušenje vlasti. U drugoj zemlji (sic!). Sonja Karadžić, također opozicionarka kaže da to Stanivuković mođe okačiti mačku o rep jer, njen SDS, Bože moj, odaaavno radi na podrivanji ustavno-pravnog poretka sekularne Crne Gore. (Sic!) (Sic!), za Antenu M piše Dragan Bursać.

Nastavak teksta pročitajte OVDJE

KOMENTARI (3)