Dragan Bursać o uznemirujućim "hobijima" nove direktorice škole u Pljevljima

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać o uznemirujućim "hobijima" nove direktorice škole u Pljevljima
Foto: Antena M / Bojana Đačić

Zamislite dječaka i djevojčicu, Bošnjake. Fata i Samir se zovu i žive u Pljevljima. E pa sad zamislite da ih neko šopa svinjetinom?! Šta imate zamišljati, svoje bolesne planove je već otkrila direktorica pljevaljske osnove škole, Bojana Đačić.

Za Antenu M piše: Dragan Bursać

Upoznajte novu direktoricu osnovne škole Ristan Pavlović u Pljevljima Bojanu Đačić. Za one koji ne znaju, Ristan Pavlović je bio član prvog zasjedanja AVNOJ-a. Nakon bitke na Sutjesci 1943. god, iznemoglog Ristana hvataju četnici i ubijaju na zvjerski način u Čelebićima kod Foče.

A Bojana, ko je Bojana, direktorica škole, uzor dječiji o kojoj ćemo pričati?

Bojana, međ' čvarcima i međ' snom

Bojana, recimo, od hobija obožava da svinjetinom kljuka Bošnjake. Provokacije radi, a i čisto onako iz četničkog pasjaluka. Što da ne, ko joj šta može u “demokratskoj Crnoj Gori“?”

Tako Bojana kaže, da su joj neka Fata i neki Samir, najdraži u opskurnom ritualu izručivanja svinjetine nehrišćanima. Bojana je pored toga i neka vrsta zilotskog nutricioniste. Da, da postoji i to.

Pazite, narečena direktorica osnovne škole u Pljevljima tako veli kako i mimo praznika nosi čak i slaninu i čvarke Bošnjacima, muslimanima, ali pazi pri tom na mjeru, jer znate kakvi su muslimani, alavi kako kaže, pa hoće da se podave (sic!).

I još ti muslimani, takvi kakvi jesu u Bojaninim očima, kradomice traže, ako je vjerovati novoj direktorici, a kako nećemo vjerovati patroni osnovne škole i moralnoj vertikali u Pljevljima, kažem, ti muslimani traže i čitavo prase, no je ona osviještena i umjerena. Neće da se ljudi prejedaju i da umru od naglog skoka holesterola. Neće da ih na duši nosi, kaže. Zapravo u njenoj glavi, nisu to ni ljudi, to su balije, poturice, muslimani, neka niža bića.

I još kaže direktorica vajna kako su ti prokleti Bošnjaci, da prostite jako osjetljivi na krmetinu, pa se tako naprosto predaju okusu i mirisu, toliko da bi i “Srbo ćetnike ljubili“. Citat završen.

Bule u poslastičarstvu

Ali nije to sve, dragi moji, a kako bi i moglo biti sve! Bojana Đačić se u okviru gastronomije bavi i poslatičarstvom. Preciznije prati događanja na lokalnom pljevaljskom kulinarskom tržištu kolača. Pa je zapazila dirketorica vrla i ponosna kako torte Emina izrađuju i natpise na kojim piše ”srećna slava“. Brzo je to Bojanče četničko reinterpretiralo, pa veli-kako se ne može protiv svetosavskog genetskog koda i kako se lijepo vidi da “bula veze ćirilicu“.

Blago nama sa direktoricom!

Inače u slobodno vrijeme ona u četničkoj odori uz gusle radi i poluprivatne performanse na kojim, valjda, čuva stvetosavlje od neoustaštva i fašizma. A svi dobro znamo da se svetosavlje očuvava četničanjem i sprdanjem sa drugim i drugačijim. Dobro, ako ne znamo mi, zna direktorica Bojana i sigurno će to znanje prenijeti i na djecu. Istinabog, ima tu i bošnjačke djece, hoće to u Pljevljima, ali ništa što tabla slanine i kila čvaraka neće riješiti (opet sic!).

Kompletan tekst kao i fotografije jezivih statusa nove direktorice na društvenim mrežama možete pročitati i pogledati na ovom LINKU

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije