Dragan Bursać: Majka ubijenog djeteta prosi, a njegove ubice dobijaju novu pomoć

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Majka ubijenog djeteta prosi, a njegove ubice dobijaju novu pomoć
Foto: Radiosarajevo.ba / Jezive priče iz BiH...

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

Ratni zločinac u Banjaluci legalno otvorio kancelariju za pomoć drugim ratnim zločincima. U Sarajevu majka dječaka koga su ubili ti isti ratni zločinci prosi. Sretan ti Dan državnosti Bosno i Hercegovino!

Piše: Dragan Bursać za Radiosarajevo.ba

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

U centru Sarajeva, na ulici sjedi jedna žena, ispijena životom i tugom. Zove se Dženana Divović-Sokolović. Majka je sedmogodišnjeg Nermina Divovića, koga su u ratu snajperom ubili četnici. Žena prosi. Prosi i moli za sadaku četvrt vijeka. Svaka smrt je strašna, smrt djeteta još strašnija, a znate li kako je ubijen maleni Nermin? Snajperski metak pogodio je najprije njegovu majku Dženanu u stomak, a zatim dijete u glavu. Dječak je odmah preminuo, a njegova majka i sestra su prevezene u bolnicu.

I sad majka Dženana prosi.

Kad zločinac legalno pomaže drugim zločincima

A, šta kad bih vam rekao da ubice i nalogodavci ubistva ovog dječaka i hiljada djece po BiH i regionu dobijaju još jedan legalan izvor finansiranja i to od strane ratnog zločinca na slobodi? Da li bi se malo zamislili? Da li bi rekli, ma nemoguće?

E pa moguće je?

Pročitali ste to sigurno, ma morali ste, ratni zločinac Kapetan Dragan, otvorio je kancelariju svoje fondacije u Banjaluci. A čime se bavi fondacija? Pa na svaki mogući način pomaže ostalim ratnim zločincima:

"Primarni cilj naše Fondacije je pomoć zaboravljenim, utamničenim srpskim herojima koji su po kazamatima širom svijeta samo zato što su branili srpske interese, noseći srpsku uniformu i boreći se pod srpskom zastavom. Mislimo da je to zločin nad tim ljudima i tu smo da se borimo za njih. Kancelarija je otvorena, ja se nadam da će Banjalučani podržati naš rad i smatram da Srbi koji ne poštuju svoje heroje u zarobljeništvu sigurno ne zaslužuju poštovanje. Vjerujem da će svi Srbi stati iza ovog projekta i pomoći da ti naši heroji ugledaju slobodu."

Ponavljam, kazao je sve ovo po dolasku u Banjaluku, drugi po veličini bosanskohercegovački grad zločinac, Dragan Vasiljković aka Kapetan Dragan.

Ali, sad stanimo, zamislimo se i dobro, riječ po riječ rastumačimo ovo ludilo. Dakle, ratni zločinac kome se nikad nije sudilo za njegove "aktivnosti" u istočnoj Bosni, dolazi potpuni slobodno u jedan BiH grad, e da bi promovisao, šta promovisao, da bi ozvaničio rad Fondacije koja najdirektnije pomaže drugim ratnim zločincima.

Dan Državnosti BiH ne može, ali Kancelarija ratnog zločinca može

Pa kako je to moguće, zaboga milog!?

Eto, tako moguće je! Što ne bi bilo moguće, kad je odmah tu, u hotelu Bosna, otkazana ceremonija obilježavanja Dana državnosti BiH. Naime, menadžment i radnici, zbog osjećaja nesigurnosti, odbijaju da ugoste ljude koji vole svoju zemlju (sic!).

Hajmo opet zastati, na tren.

Dakle, u drugom po veličini gradu u BiH, u Banjaluci, u njenom najreprezentativnijem i najpoznatijem hotelu, koji još uvijek iz autoru nepoznatih razloga nosi ime Bosna, ne može se obilježiti Dan državnosti zemlje u kojoj se i grad i narečeni hotel nalaze, ali u tom gradu ratni zločinac, koji je sa svojim jatacima radio na krvavom rastakanju te iste zemlje osniva fondaciju? Je li tako? Tako je!

E u tom perverznom svijetu, tačno na tom raskršću mogućeg i nemogućeg živi manji BiH entitet u kome je ovo ne samo moguće, nego se sve dešava u realnom vremenu u razmaku od svega nekoliko dana, dok par stotina kilometra jugoistočno u Sarajevu majka onog ubijenog dječaka Nermina prosi za život.

Kapetan Dragan, stari zločinac i novi uposlenik srpskog sveta

A Kapetan Dragan, stari ratni zločinac i najnoviji maneken srpskog sveta radi samo ono za šta je unovačen i moguće unovčen od Vučićevih hijena. Širi nestabilnost, podriva, pljuje, omalovažava mrtve, veliča kolege zločince, nacionalizmom truje svaku životnu sferu i odiše čistim zlom.

Za one koji ne znaju, valja podsjetiti, kako je nedavno taj isti ratni zločinac na jednoj srbijanskoj televiziji izjavio da je od sina predsjednika Srbije, Danila Vučića i navijača Crvene Zvezde u vreći dobio 30.000 evra.

Valja tih 30 hiljade evra odraditi, a odrađivanje uključuje turneju po srpskom svetu, sa važnom stanicom u Banjaluci. A kud ćete veće preporuke od mjesta na kome su grafiti Ratka Mladića dobrodošli-preporučeni čak, na kome se četnička imena ulica dijele samo tako i na kome je negiranje genocida entitetski sport broj jedan. Sjajan humus za nakaradno sjeme neonacizma, a Kapetan Dragan još bolji vrtlar.

I još ako dodamo da je svaki vid pokazivanja najmanjeg interesovanja za zemlju Bosnu i Hercegovinu doslovno stigmatiziran u Banjaluci i RS-u, eto nama zločinca Vasiljkovića sa svojom kancelarijom.

Krokodilske suze ratnih zločinaca

A kancelariju treba hraniti i finansirati. Jednako kao što treba hraniti i finansirati ratne zločince, koji se poput monstruma Karadžića žale kako im je zatvorska soba nedovoljno osvijetljena i slične gluposti.

I ne da me neće iznenaditi, nego očekujem da će zločinci u zatvoru, preko zločinačke kancelarije zločinca na slobodi dobiti mnogo bolje uslove za svoj život i da će se novci slijevati u fondaciju kao rijeke u more.

Za to vrijeme, eh za to vrijeme strašno je i kazati, Dženana Divović-Sokolović, majka ubijenog dječaka Nermina, koga su ubili meci ovih ideologa zla i dalje prosi po sarajevskim ulicama.

Jesmo li svi zajedno-i mi i institucije ove zemlje baš tolike zvijeri???

Sretan ti Dan državnosti zemljo moja. Ako te ima!

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije