Dragan Banjac: "Oluja" nad Prijedorom

13
Radiosarajevo.ba
Dragan Banjac: "Oluja" nad Prijedorom
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Dragan Banjac

Vijest da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i vrhovni poglavar politikantske švercersko-korupcionaške i militantne organizacije koja sebe naziva Srpska pravoslavna crkva, patrijarh Porfirije prihvatili prijedlog bega od Laktaša Milorada Dodika da se Dan sjećanja na žrtve hrvatske vojno-policijske akcije Oluja obilježi u Prijedoru 4. avgusta/kolovoza, u Beogradu (dakle i u Srbiji) nikoga nije naročito dojmila. 

Piše: Dragan Banjac, za portal Radiosarajevo.ba

Razlozi su brojni. Prvo, što se u taj posao pača Vučić, čak i ako prihvatimo da ga tome vuku preci iz okoline Bugojna, ali ni to nije valjan razlog. Jer Bugojno, i Ćipuljići nemaju baš nekih dodirnih tačaka sa Kninom i bivšom republikom srpskom krajinom.

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Pop je tu nebitan jer je prema Ustavu Crkva odvojena od države, plus njeno učenje je (o)stalo na tvrdnjama da zemlja nije okrugla nego ravna ploča koja valjda stoji na četiri bika...

Ostaje Milorad, koji je od dijela Bosne i Hercegovine (uz pomoć Srbije i svih njenih vladara i naroda u većini od raspada Jugoslavije naovamo) napravio prćiju i u njoj zaveo strahovladu

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

Pomenuta trojica su rusofili, obožavaoci Vladimira Putina, savremenog zlikovca i s tom "ljubavlju" koja nikad neće biti uzvraćena prijete svjetini i u Srbiji i u "srpskom dijelu Bosne i Hercegovine“.

Znano je da je operacija Oluja krenula početkom avgusta 1995. godine i da su ubogim dalmatinskim Srbima "papicu" jednako koliko i Franjo Tuđman skuvali Slobodan Milošević i bratija oko njega. Dakle - Srbija. 

Zašto Prijedor? Valjda da bi Bošnjacima (bivšim Muslimanima)  poslije Omarske i drugih logora mučenja i smrti dali do znanja ne samo da se ne kaju nego da im priprijete, drže u strahu.

Zašto Prijedor, a ne Knin? Jasno je i vrapcima. Od srbovanja na Kninskoj tvrđavi ostao je tek sanak pusti.

Biće to još jedan nacionalšovinistički dernek kakav je već održavan u naselju Busije kod Batajnice. 

Da rečena gospoda ima malo ljudskog u sebi otišli bi - petog avgusta, na dan kada je Hrvatska vojska vratila Knin i RSK u okvire granica hrvatske države, tamo kleknuli i izvinili se Hrvatima za zlodjela koja su im (u ime svih Srba!) činjena do operacije Oluja. 

A možda i saopšte da je izgnanstvo krajiških Srba dobrano pomogla beogradska politička vrhuška.

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije