Dino Konaković: Radovane, šeher Sarajevo još sija...

Radiosarajevo.ba
Dino Konaković: Radovane, šeher Sarajevo još sija...

U oktobru 1991. godine govorio je kako će uništiti jedan cijeli narod i kako će od Sarajeva napraviti karakazan (crni, mračni kazan). Slikao se na položajima oko grada i ohrabrivao snajperiste da pucaju po civilima, topdžije da na bolnice ispaljuju granate, na porodiliste, škole, vjerske objekte.

Piše: Dino Konaković, Facebook

Naređivao i rukovodio operacijama u kojim je ubijan, protjerivan i pljačkan nesrpski narod u Bosni i Hercegovini. Zlostavljane i silovane žene, ubijana djeca i starci. Večeras zaključan u zatvorskoj ćeliji vjerovatno o svemu tome razmišlja i čeka presudu za svoja zlodjela.

Za sve nas možda kasno, prošlo je skoro 25 godina, ali ipak veoma važno i bitno, za sve žrtve i poruka za sve buduće generacije, da večeras dok u svoje krevete liježemo slobodni, zločinac očekuje presudu. Tebi Radovane ništa ne halalimo i na oba svijeta ćes ako Bog da za svoja zlodjela platiti!

Znaju i ovi što te danas veličaju ko si, kiseli su to osmijesi kad o tebi govore i tikovi na licima tih ublehaša što su manji entitet pokrali pa se tom retorikom pokrivaju i kupuju vrijeme za još neke pljačke. Da te istinski vole, ne bi dali studentskom domu tvoje ime, nazvali bi univerzitet po tebi.

Da vidimo onda koji bi to pametan mladi čovjek zbog ljubavi prema tebi upisao takav faks pa pokušao sa njega ne postdiplomski u Italiju, Francusku, USA ili bilo koju drugu civilizovanu zemlju? Ili sa diplomom tvog i Miletovog fakulteta pokušao naći posao kod ozbiljnog poslodavca ??

U svijetu u kojem živimo možda bi do sutra i moglo nešto da se nađe, ali od sutra kad ti kararadovane odlaziš tamo gdje ti je mjesto, nema mirnog sna za studente u tvom domu i od sutra bi se, da su mu po tebi smjeli dati ime, sa takvog univerziteta razbježala studentarija.

Ti sutra kararadovane odlaziš na stranice istorije na koje su upisana imena najvećih zločinaca svijeta i na čiji se pomen i danas normalan svijet grozi. Tamo ti je mjesto. A da vidiš sad sa Trebevića Šeher prekriven snijegom u proljeće, sija i bijeli se, kao za inat tebi i takvim kao ti..."


Tekstovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" nisu nužno i stavovi portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije