Bursać: Sramni četnički napadi na Feđu Štukana!

Radiosarajevo.ba
Bursać: Sramni četnički napadi na Feđu Štukana!
FOTO: Radiosarajevo.ba / Feđa Štukan i Dragan Bursać

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

Šešeljeva pudlica Vučić odlično zna ko je Feđa Štukan, jer je Štukan sve ono što pudlica nikad biti neće. Feđa je čovjek, ljudina, on je osoba koja pokazuje kako se boriti za carstvo slobode. I vrlo logično što im Štukan smeta, kao što je logično što im smetaju svi oni koji se bore za to carstvo slobode.

Piše: Dragan Bursać, za portal Radiosarajevo.ba

Romi danas proslavljaju svoj najveći praznik: Đurđevdan, Hederlezi ili Jurjevo

Romi danas proslavljaju svoj najveći praznik: Đurđevdan, Hederlezi ili Jurjevo

Srbijanska četnička scena je onako đuture proglasila bh. glumca Feđu Štukana "muslimanskim ekstremistom" samo zato što je prije nekoliko dana učestvovao u protestima "Srbija protiv nasilja" u Beogradu. I kad kažem "četnička scena" mislim i na tabloide, i na nekada ugledne medije a danas smeće, i na digitalne tastatura-ratnike, i na TV ložioničare, i na političku oligarhiju predvođenu Vučićem i gaulajterima mu u Skupštini. 

Kako je Feđa postao "muslimanski ekstremista"?

Između ostalih, hajci se pridružila "Politika", koja suštinski predstavlja klasično salonsko četničko smeće. Njihov portal prenosi, kako je, pazite sad: 

"Muslimanski ekstremista na protestu opozicije pozvao na nasilje i predložio subverzivne akcije".

Za Feđu Štukana možete reći sve, ali da je "muslimanski ekstremista", to vam je onostrano i suludo. Zapravo to je toliko suludo, i zvučio kao kada bi i rekli da je "Politika" nezavisno glasilo, a da je Vučić demokratski predsjednik. Naprosto ne ide!

Feđa Štukan zadržan na granici Srbije i Bosne i Hercegovine

Feđa Štukan zadržan na granici Srbije i Bosne i Hercegovine

Naravski, nisu se tu zaustavili lešinari iz "Politike", nego su narodu željnom krvi dali još malo digitalnog mesa, u želji da se napravi stvarni linč nad glumcem:

"Ovom pokušaju pokretanja obojene revolucije, po običaju, prisustvovali su i pojedinci iz Hrvatske, ali je za razliku od prošlog puta opozicija otišla i korak dalje, tako da je zajedno s ostalim 'gostima' jučer šetao i muslimanski ekstremista, zločinac i kriminalac, nekadašnji narkoman, koji je u međuvremenu postao i glumac - Feđa Štukan". 

Dakle, zašto ne biti malo rasista, misle se u "Politici", pa je onda stepen gradacije od mrskih Hrvata, podignut prema ogavnim Bošnjacima. Jer, misle se u "Politici" kao i nekako ćemo oprostiti opoziciji što dovodi hrvatske umjetnike, ali im bosanske ne možemo nikako oprostiti. 

Pa se onda navodi sramni, lažovski dio o Štukanu kao muslimanskom ekstremisti, ali i zločincu i kriminalcu. Već sam vam kazao da je naprosto primijenjeno i teorijski nemoguće da Štukan bude "muslimanski ekstremista", jer čovjek nije u vjeri. Naprosto, ateista je! A to da je kriminalac i zločinac, e to je već za tužbe i nadam se da će Štukan znati da unovči ovaj pasjaluk, a novce može donirati u humanitarne svrhe. Ima potrebitih!

Bursać: Ratnom zločincu Kordiću svaka sekunda ubijanja nevinih vrijedi i ponovio bi svaki zločin!!

Bursać: Ratnom zločincu Kordiću svaka sekunda ubijanja nevinih vrijedi i ponovio bi svaki zločin!!

Kako je Feđa postao "kriminalac"?

Naravno, ako ste se nadali da će hajka tu da stane, varate se. Tek je počela! I da zanemarimo silnu internet vojsku digitalnih četnika, da zanemarimo smeće od Informera, koje priča o Štukanu kao o ubici i snajperisti, BiH glumcu je zaprijetio lično on - Aleksandar Vučić, koji ga je u najgledanijoj otrov-emisiji, Marićevoj "Ćirilici" nazvao kriminalcem. 

Citiram:

"Ima ih i iz Sarajeva, ovaj kriminalac koji se slika ovdje i pokazuje da je mnogo važan što je došao, ovaj Feđa ili kako mu je već ime. Nije ni važno...."

Naravno da je Vučiću sve važno, pogotovo sad kad mu se tron ljulja. I naravno da odlično zna ko je Feđa Štukan, jer Vučić zna broj klikova, lajkova i šerova svih stvari koje se tiču njega, ali je trebao obesmisliti, obezličiti čovjeka, prije no što se krene u virtuelni stvarni linč. Pa onda kao vrhovni gospodar javnog mnijenja zaključuje da nije važno, ko je Štukan. 

Važno je Vučiću, Šešeljeva pudlice ko je Feđa Štukan, jer je Feđa Štukan sve ono što ti i tvoji nikad biti neće. Feđa je čovjek, ljudina, on je sloboda i istina, on je osoba koja  pokazuje svakome kako se boriti za carstvo slobode. I vrlo logično što vam Štukan smeta, kao što je logično što vam smetaju svi oni koji se bore i u Srbiji za to carstvo slobode.

Dragan Bursać: Kako je Beograd postao ustaška prijestonica

Dragan Bursać: Kako je Beograd postao ustaška prijestonica

Kako je Feđa postao "sigurnosni problem"? 

Ali na koncu, ima tu nešto drugo, strašnije može biti, a to su reperkusije u stvarnom životu. Pa je tako glumac Feđa Štukan po povratku u BiH, na graničnom prijelazu Mali Zvornik zadržan satima, na "informativnom razgovoru". 

Feđa, kakav je dobar, sam kaže da to nije ništa strašno i da su ljudi na granici bili divni i korektni prema njemu, ali zapitajte se svi, da li bi mu se ovo desilo da nije stao na stranu pravednih u Beogradu i još više, da li bi mu se ovo desilo da nije pokrenuta digitalna, virtuelna ali i realna hajka na njega i to sa najviše pozicije moći u Srbiji?

Naravno da ne bi!

I naravno da je ovo poruka svim umjetnicima, svim javnim radnicima, svim slobodnim ljudima iz regiona, šta će im se desiti ako podrže beogradske proteste. Jer kao su Feđu Štukana, zadržali i maltretirali satima na granici, šta će tek uraditi nekom anonimusu?!

Stvar je ovdje do kraja jasna, Feđa Štukan je ponos Bosne i Hercegovine. I to baš cijele zemlje. Ne znam niti jednog čovjeka, koji ne bi podržao Štukana. E baš takav kakav jeste, on trn u oku protočetničkim srbijanskim vlastima i baš takav predstavlja sve ono protiv čega se bori srbijanski režim. 

Stati danas uz Feđu i podržati ga, znači stati uz svoju budućnost, stati na stranu dobra i najviše, stati uz normalne ljude Srbije, kojih ima, a kojima je potrebna pomoć!

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije