Ante Tomić: Optužbe Jacquesa Houdeka prema Amiri Medunjanin su bijedni čin

Radiosarajevo.ba
Ante Tomić: Optužbe Jacquesa Houdeka prema Amiri Medunjanin su bijedni čin
Radiosarajevo.ba / Čudesna Amira Medunjanin i "Pjevat ćemo šta nam srce zna"

Poznati hrvatski kolumnist Ante Tomić objavio je u Slobodnoj Dalmaciji  komentar na pokušaj denuncijacije pjevačice Amire Medunjanin od strane pjevača Jacquesa Houdeka. houdek se , naime, usprotivio nominaciji Amire Medunjanin za hrbvatsku muzičku nagradu Porin. 

U tekstu pod nazivom: Ante Tomić o istupu Jacquesa Houdeka: Denunciranje Amire Medunjanin od krupnog muškarca koji se oblači u stolnjake - bijedni je čin, autor se najprije osvrće na podataka da se pjevač zapravo ne zove Jacques, već Željko: " Tek što je ime koje su mu dali mater i ćaća, prosto, seljačko Željko, zamijenio za otmjenije, francusko, valjda da ga stranci mogu lakše izgovoriti kad bude nastupao u pariškoj Olimpiji i londonskom Royal Albert Hallu.

Tomić nakon ovoga nastavlja:    

Gadljivo je, složit ćemo se, ovako pretresati tuđe ime i podrijetlo, ali jednostavno ne možete odoljeti nakon što je Houdek na društvenoj mreži prijavio da se za Porina natječu osobe bez hrvatskog državljanstva, konkretno, Amira Medunjanin u kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe pjevačica.

Houdekovo jadikovanje da pjevačica iz Bosne nepošteno uzima nešto namijenjeno našim estradnim umjetnicama bilo bi neumjesan nacionalistički ispad i da je pravno i policijski utemeljeno, a ono čak ni to nije. Medunjanin je građanka Republike Hrvatske, sa svim pravima koje uživa i njezin bijedni denuncijant Houdek, piše Ante Tomić.

Između ostalog, u tekstu piše i ovo: 

Pjesma “Što te nema”, s kojom je Medunjanin nominirana za Porina, snimljena je uživo u Puli, pred hrvatskom publikom, s impresivnom internacionalnom skupinom svirača, među kojima je i nekoliko sjajnih hrvatskih talenata, a meni najbolji trenutak na tome albumu djelić je upravo hrvatske glazbene baštine. 

Ostatak teksta možete čitati ovdje.

Ante Tomić je hrvatski pisac, novinar, kolumnist, bloger i scenarist.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije