Akcija građana: Vrijeme je da počnemo koristiti demokratiju

Radiosarajevo.ba
Akcija građana: Vrijeme je da počnemo koristiti demokratiju


Povodom početka predizborne kampanje, udruženje Akcija građana oglasilo se saopćenje koje prenosimo u cijelosti:


Vrijeme je da počnemo koristiti demokratiju u njenom punom kapacitetu

Kao građani i građanke želimo poručiti slijedeće:
Ko god da dođe na vlast već sada možemo poručiti sljedeće, gledamo Vas i pratiti ćemo Vaš rad.

Mi vremena više nemamo za pusta obećanja, čekanje i laži kojima se služe svi oni koji teže dolasku na vlast.
Oficijelna Kampanja pred nadolazeće izbore počinje danas, iako svi mi znamo da počela je već davno!

Građane i građanke molimo da ne nasjedaju na zapaljivu retoriku, molimo ih da dobro prouče političke programe stranaka za koje misle glasati i da uzmu u obzir sva neispunjena obećanja u protekle skoro dvije decenije.

Građani i građanke, prilikom glasanja budite obazrivi, ne vodite se predrasudama, emocijama, strahom ili mržnjom već zdravim razumom, jer to je jedini način je da ovo društvo i ova zemlja izađu iz duboke krize koju su svojim neradom proizveli ljudi za koje do sada smo glasali.

Gospodo političari, od Vas zahtijevamo da govorite konkretno i razumljivim jezikom, da se pustite praznih obećanja i priče o kvazi ugroženosti nekih imaginarnih narodnih interesa. Zahtjevamo od Vas konkretne programe sa zacrtanim ciljevima i rokovima, zahtjevamo ozbiljnost primjerenu situaciji u kojoj se Bosna i Hercegovina nalazi.

Od CIK–a zahtjevamo da konačno počne kažnjavati stranke i partije za nekorektno poslane političke poruke, za oglašavanje na nepropisnim mjestima, jer vrijeme je da se uvede red u predizbornu utrku. Samo na taj načim možemo imati fer i korektnu političku atmosferu pred nadolazeće izbore.

Udruženje „Akcija Građana“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije