Sutra počinje Sarajevo Street Food Market

1
Promotivni tekst
Sutra počinje Sarajevo Street Food Market
Foto: Turistička zajednica KS / Bend Skroz na otvorenju Sarajevo Street Food Marketa

Bogatim gastronomskim sadržajima i besplatnim koncertom popularnog sarajevskog benda Skroz na Vilsonovom šetalištu sutra će biti otvoren Sarajevo Street Food Market, gastro fenomen koji je posljednjih godina osvojio brojne regionalne i svjetske gradove, a lokalnom stanovništvu i turistima ponudio jedinstven spoj odlične zabave i najboljeg gastro iskustva.

Već u petak nas očekuje nezaboravan provod uz legendarnu grupu Zabranjeno Pušenje, a tokom 11 dana festivala, u periodu od 12. do 22. januara, ovaj jedinstveni događaj okupit će 12 izlagača koji donose svoje jedinstvene kulinarske vještine i kreativne festivalske menije, te muzičke zvijezde poput Ede Maajke, Tijane Dapčević, Mostar Sevdah Reuniona, Nešada Selmana i drugih.

Foto: TZKS / Zabranjeno pušenje nastupa u petak 13.01.

Program će biti upotpunjen nastupima stand up komičara, disko zabavom na otvorenom, porodičnim danom za sve generacije, a za najmlađe posjetioce osigurani su zanimljivi dječiji sadržaji, predstave, radionice, mini luna park i iluminacije za kreiranje interesantnih fotografija i najljepših uspomena.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo jedan je od glavnih partnera Sarajevo Street Food Marketa. Podrškom ovom projektu nastojimo unaprijediti i obogatiti turističku ponudu, razvijati gastro turizam koji predstavlja centralni i neizostavni dio turističkog iskustva, te ponuditi građanima Sarajeva i svim gostima da ove zime uživaju u jedinstvenom spoju tradicionalne i internacionalne kuhinje i besplatnim zabavnim sadržajima na otvorenom.

Sigurni smo da će svako pronaći nešto po svom ukusu, od kvalitetnih gastro specijaliteta, toplih i hladnih napitaka, pa sve do slasnih delicija. Na jednom mjestu okupit će se lokalni pubovi, restorani i gastro barovi kojima će ovo biti odlična prilika da predstave svoju ponudu u novom ruhu, a posjetioci će imati priliku kušati raznovrsnu kuhinju različitih svjetskih kultura. Bilo da ste ljubitelj ćevapa, burgera, tacosa, sushija ili ribe, pozivamo vas da posjetite Sarajevo Street Market i uživate uz najukusnije zalogaje, odličnu ponudu toplih alkoholnih i bezalkoholnih napitaka, te besplatan muzičko-zabavni program uz najveće zvijezde regionalne muzičke scene.

U fotogaleriji pogledajte kompletan program dešavanja i vidimo se na Vilsonovom šetalištu!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije