Stronghold, Flatline, Urban Instinkt & Pank Floyd u klubu Cinemas Sloga

Radiosarajevo.ba
Stronghold, Flatline, Urban Instinkt & Pank Floyd u klubu Cinemas Sloga
Facebook / Hardcore/punk dernek
Petak, 15.09.2017. u 21:00 - Cinemas Club Sloga

BHHC Booking & SMF Promotions predstavljaju hardcore/punk koncert na kojem će uz goste iz Zagreba, bend Stronghold, nastupiti i domaće snage Flatline, Urban Instinkt i Pank Floyd.

Stronghold je formiran 2000-te pod drugim imenim („Not For Trendy Suckers“). Prvu svirku kao Stronghold imali su u Zagrebu 21. juna 2002. Iznenađeni i impresionirani pozitivnim reakcijama publike, bend je shvatio da je to bilo to, to je ono što je ljudima falilo. Zvuk koji donose je nešto poput NYHC-a, ali na svoj način. To je neka vrsta mješavine mosh hardcore sa nekim starijim školskim hc-om, punk rockom i čak metal dijelovima. Mnogo strasti, bijesa, srčanih melodija. Pjesme su o zajedničkim životnim stvarima, ulicama, prijateljima, politici, životu i smrti, ljubavi i mržnji ...

Flatline svira mješavinu hardcore i metal muzike, a najveći uticaji su bendovi koji se pojavljuju na hardcore i metal sceni od 80-ih na ovamo. Svi tekstovi su napisani na engleskom i svi su socio-politički orijentisani, prikazujući lične borbe i svakodnevni život, koje su personalizovali kao Posttraumatski Hardcore. 

Urban Instinkt pod ovim imenom postoji od 2010 godine, ostajući na temeljima starog benda "Hiv" kojeg karakteriše muzika koja obiluje žestokim riffovima i ritmovima plus mješavina hardcore i rap vokala u kojem obiluju tekstovi vezani za psiho socijano stanje čovjeka u današnjem vremenu, njegov opstanak i život u gradu na ulici gdje većina mladih provode svoje vrijeme i gdje se sreću sa pozitivnim i negativnim stranama života na "betonu".
Iskreno, istinito, realno ...  

Pank Flojd je još jedan Sara'evski bend koji se prvo pojavio kao ideja (šprdancija) dva druga Grohe i Mehika na sijelu kod Grohe u oktobru 2016.godine. Međutim ta ideja (šprdancija) se realizirala 28. decembra te iste godine kada su imali svoju prvu probu. Bend uglavnom teži ka tome da svira za raju i da pravi snažan dernek dok svira. Od raje za raju! Ono što sviraju definišu kao punk rock.

Više informacija možete naći OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije