Predstava Sarajevo Feeling - dramski tekst Almira Bašovića u režiji Thomasa Steyearta

Radiosarajevo.ba
Predstava Sarajevo Feeling - dramski tekst Almira Bašovića u režiji Thomasa Steyearta
Printscreen / Scena iz predstave Sarajevo Feelings

Sarajevo Feeling” je naziv nove predstave čija će se premijera održati u četvrtak, 16. decembra u 20,00 u Sarajevskom ratnom teatru.

Predstavu Sarajevo Feeling  na tekst Almira Bašovića na scenu SARTR-a postavlja Thomas Steyaert, a u predstavi sudjeluju: Snežana Bogićević, Maja Salkić, Jasenko Pašić, Davor Sabo, Adnan Kreso, Amar Selimović, Igor Skvarica, Kemal Rizvanović, Lidija Kordić, Ivona Baković i Hana Zrno.

Dramaturgiju predstave potpisuje Nejra Babić, kostimografiju Lejla Hodžić, scenografiju Monika Močević, a dizajn postera Dragomir Križić.

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Drama "Sarajevo Feeling" Almira Bašovića se bavi generacijom rođenom početkom sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, generacijom koja je ratom gotovo izbrisana. Mladi ljudi iz čina u čin osluškuju kako dolazi rat i narušava im ustanovljene odnose.

"Sarajevo Feeling" jeste muzika, ljubav i ples. Tuga i usamljenost. Strah, sreća, naivnost i ranjivost. I nada i snovi. I svih jedanaest članova raje koji svakim dijelom svog bića prolaze kroz sve to što Sarajevo Feeling jeste.

Predstava se realizira u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra i Scene MESS.

Reprize predstave su zakazane za 17. i 18. decembar, a ulaznice je moguće rezervirati putem telefona 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Facebook ili Instagram stranice Sarajevskog ratnog teatra. 

Predstava će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama, a nošenje maske u prostoru pozorišta je obavezno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije