Proslavite Valentinovo uz grupu ProRocks u Studentskom klubu KUK

Radiosarajevo.ba
Proslavite Valentinovo uz grupu ProRocks u Studentskom klubu KUK
Grupa "ProRocks" svojoj će publici u Studentskom klubu KUK pokloniti koncert bezvremenskih pop-rock melodija koje su u njihovoj izvedbi zasjale novim sjajem te sasvim sigurno dobile novo ruho.

Muzički biseri, pjesme istinske i trajne umjetničke vrijednosti te dubokih tekstova koji nose važne poruke, publiku će provesti cijelim kolopletom intenzivnih emocija.

"Dan zaljubljenih ili Valentinovo, kao praznik, kod nas je prihvaćen početkom 90-tih godina prošlog stoljeća. Na taj dan zaljubljeni se parovi prema tradiciji međusobno darivaju ružama i čokoladnim bombonijerama u obliku srca, uz zvuke romantičnih melodija. Povijesno tumačenje ovog praznika vraća nas u 3. stoljeće kada je u Rimu živio biskup i mučenik Valentin. U to je doba, tada vladajući car Klaudije II, odlučio zabraniti brak mladim muškarcima jer je smatrao da su neoženjeni muškarci bolji vojnici od onih koji imaju obitelj. Valentin je htio ispraviti tu nepravdu pa je kao svećenik u tajnosti obavljao čin vjenčanja, što je car Klaudije II. nakon nekog vremena i otkrio – zbog toga ga je dao pogubiti odsijecanjem glave 14. februara 269. godine. Zbog svog plemenitog čina Valentin je proglašen zaštitnikom zaljubljenih, a dan njegove smrti danom zaljubljenih ili Valentinovo“, kazala nam je PR projekta Ivana Krstanović.

Organizator koncerta je Studentski klub KUK, a promotor koncerta je Udruženje Facultas za prosperitet mladih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije