Promocija novog spota Samir Fejzić Trija

Radiosarajevo.ba
Promocija novog spota Samir Fejzić Trija

Promocija novog videospota i koncert Samir Fejzić Trija održat će se u utorak, 15. 7. 2014. godine u sarajevskom City Pubu, s početkom u 21:30 h.

Riječ je o stilizaciji poznate sevdalinke Teško meni jadnoj u Saraj'vu samoj. Rad je na tragu Fejzićevih ostvarenja s prethodnih albuma, ponajviše s albuma Bosanske pjesme za glas i trio, za koje je muzički žurnalist Tayfun Kegin rekao:

''...to se ne može jednostavno nazvati jazz fusion – to je prvenstveno jazz sevdah. Umjesto pukog pronalaženja zajedničkog jezika za oba žanra, oni postaju sastavni dio jedan drugom, spajajući se radije prirodno nego vještački. Stilizirane tradicije, koje su maestralno uređene u jazz duhu, i dalje imaju šansu da dišu u beskrajnom prostoru pokazujući svoj slobodan duh u soliranju i improvizacijama, nečem, bez čaga bi i jazz i sevdalinka bile nezamislive. A čak i iznad svega toga, Samir Fejzić Trio pomjera muzičke granice još i više sa izletima u klasičnu muziku, funk i druge žanrove. Uistinu, jedinstven trud mladih i izuzetno talentiranih muzičara iz Sarajeva okupljnih od strane inspirativnog aranžera i vođe široke vizije.''

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije