Predstava: Kad bi naglas govorili

Radiosarajevo.ba
Predstava: Kad bi naglas govorili
Kamerni teatar '55, 17. maj, 20:00 h

Ukoliko do sada niste pogledali predstavu ''KAD BI NAGLAS GOVORILI'', u režiji Srđana Vuletića, vrijeme je da to učinite čim prije. Predstava ''KAD BI NAGLAS GOVORILI'' govori o našoj svakodnevnici, o malim ljudima i velikim problemima na šaljiv način.

Ova predstava se bavi likovima koje svakodnevno srećemo u haustorima, ispred zgrade, pored zgrade, svuda oko nas. Oni možda imaju iste probleme kao i mi, ali to nikad nećemo saznati jer smo prestali otvoreno pričati. Da, mi žučno pričamo o vremenu, politici, velikim temama – ali negdje u tim velikim temama smo se izgubili mi, mali ljudi. Mali ljudi sa nama velikim problemima. A, potrebno je samo malo hrabrosti, malo spremnosti da podijelimo pokoju emociju, intimu, sa ljudima oko nas, kako bi shvatili da svuda oko nas postoje osjećajna, ranjiva bića koja imaju iste probleme. Ljudska bića spremna i sposobna da nam pomognu, da nas usreće, da budu naši idealni partneri.

U predstavi igraju: Dragan Jovičić, Muhamed Hadžović, Maja Izetbegović, Jasna Ornela Bery, Feđa Štukan, Vanesa Glođo, Senad Alihodžić, Rijad Gvozden, Dino Sarija, Dina Mušanović, Igor Skvarica, Boris Ler i Saša Petrović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije