Party: Billain

Radiosarajevo.ba
Party: Billain
0 / Foto: ArtLab
Dom mladih - Amfiteatar, 21. maj, 22:00 h

Prava poslastica za ljubitelje elektronske muzike u Sarajevu stiže u subotu 21. maja, uz našeg najuspješnijeg muzičkog producenta u svijetu

Amfiteatar Doma mladih toga dana bit će mjesto posebnog audiovizualnog druženja čiji će domaćin biti Billain, međunarodno poznati muzički producent, sound designer i DJ.

Adis Kutkut, poznatiji kao Billain može se pohvaliti izdanjima za 15 internacionalnih prestižnih izdavačkih kuća elektronske muzike, između ostalih i za OWSLA od Skrillexa, Britansku legendarnu Bad taste recordings i Kaizan iz Japana.

Šestosatni program u Amfiteatru Doma mladih okupit će i druge izvodjače elektronske scene iz BiH i Velike Britanije. Poseban premijerni set Billaina pratit će specijalni gost ovog dogadjaja - VJ/mapping majstor i osnivač renomirane češke kompanije Macula, Amar Mulabegović.

Billain je sveprisutniji na svetskoj muzičkoj sceni a pod lokalnom produkcijom možemo izdvojiti instrumentalna djela na dva albuma Ede Maajke i tri albuma Frenkie-a za Menart, kao i nedavnu kolaboraciju sa Božom Vrećom i na drugom albumu benda VelaHavle. Na internacionalnoj domeni Billain je nastupao na svim značajnim festivalima: Fusion, Springfest, Outlook, LostTheory, Bredabarst, Exit, Bangface, Boomtown, Back2thetrack, LetitRoll, itd.

Amar Mulabegović je umjetnik bosanskohercegovačkog porijekla koji živi i radi u Pragu. Projekti koje je realizovao u sklopu kompanije Macula, čiji je osnivač sa svojim kolegama Danom Gregor, Ondřej Skala i Martinom Pošta, fascinirali su svijet. Njegov dolazak i kolaboracija sa Billainom predstavlja posebnu čast za publiku i organizatore u Sarajevu i BiH.

Šarolikom muzičkom spektru setova ove noći svakako će doprinjeti nastupi izvandrednih i već dobro poznatih pionira bh. elektronske scene Audio In Funktion, Zlijay, MPJSlo i Indigo te nastup MLDJ iz Velike Britanije, osnivača agencije MethLab.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije